BK Inter Bratislava - 01.04.2017 23:00

Interisti zvládli vstup do prvého kola play-off na výbornú

Vladimír Ambrozek Autor: Vladimír Ambrozek | Zdroj: huste.tv, bkinter.sk

Interisti vstúpili do prvého kola play-off podľa očakávaní víťazne. S prehľadom zdolali Lučenec a ujali sa vedenia v sérii. Pravda, oslabený nováčik im kládol húževnatý odpor a keď na nich doľahla herná kríza, začal dokonca doťahovať. Napokon sa však žiadna dráma nekonala. Žlto-čierni kontrolovali záver stretnutia a napokon vyhrali o 15 bodov.

Domáci sa rýchlo ujali vedenia 9:1 a v 6. min. viedli po prvýkrát dvojciferne 16:5, keď sa spoza oblúka presadil Rančík. Inter hral dôrazne, priamočiaro a efektívne, kým súper sprvoti pôsobil zakríknuto. Aj vďaka tomu vyhral prvú časť 23:13. V druhej si trocha komplikoval situáciu unáhleným riešením niektorých akcií, postupne sa prebúdzali aj hostia. V závere polčasu odskočili interisti aj na 18 bodov (45:27) a nakoniec ho vyhrali 47:31.

Po zmene strán využil Lučenec ďalšie chybičky a nedostatky svojho súpera, niečo málo ukrojil zo svojej straty. Ale potom sa domáci zase rozohrali a do poslednej časti vstupovali za stavu 66:48. Keď sa spoza oblúka presadil Bílik, Inter v úvode štvrtej desaťminútovky viedol o 21 bodov 69:48. Lenže potom poľavil, čo Lučenčania zužitkovali a dotiahli sa opakovane na 7-bodový rozdiel (64:71 a 66:73). Bratislavčania zažili situáciu, ktorú pozná azda každý športovec, že hoci veľmi chceli, v niektorých momentoch im nevychádzalo vôbec nič. V závere sa však zmobilizovali a skúsene si ustrážili koncovku. Svoj náskok znova zveľadili na 15 bodov a napokon vyhrali 86:71. Séria pokračuje už v stredu v Lučenci. V sobotu je na programe tretí zápas, opäť v „Hantke“ na Pasienkoch.

​Najlepším strelcom zápasu bol hosťujúci Strahinja Stojačič, autor 24 bodov. Z interistov sa najviac činili Rado Rančík so 16 a len temer nezastaviteľný Salih Nuhanovič so 14 bodmi. Až trojica hráčov dosiahla 10 bodov: Nemanja Barač, Tomáš Mrviš a Aleksandar Vlahovič.

Vladimír Ambrozek

Vladimír Ambrozek

Viac článkov od autora