Novinky - 04.07.2012 14:34

Bedmintonista Petr Koukal. Zdolal rakovinu, čaká ho olympiáda

Branislav Tesák Autor: Branislav Tesák | Zdroj: noviny.sk

Počas otváracieho ceremoniálu bude dokonca na čele pelotonu českých športovcov. Päťnásobný majster republiky v bedmintone Petr Koukal bude totiž v Londýne vlajkonosičom olympijskej výpravy našich západných susedov.

Zaprisahal sa, že to zvládne

Keď sa v lete 2010 dozvedel hroznú diagnózu, bol to preňho obrovský šok. Prebudil sa v ňom ale veľký bojovník a podľa vzoru slávneho cyklistu Lancea Armstronga sa rozhodol chorobu pokoriť. Hneď na druhý deň po strašnej správe sa zaprisahal, že to zvládne. Lekári totiž ochorenie odhalili včas. Trojmesačná chemoterapia ho ale totálne vyčerpala, doslova ho zrazila do kolien.

Priznáva, že v jeho boji mu veľmi pohol práve šport. Petr Koukal už štartoval na predošlej olympiáde v Pekingu. Vtedy si dal na rameno vytetovať olympijské kruhy. "Pevne verím, že pod to pribudne ešte Londýn 2012," hovorí Koukal.

Chce uspieť

Nielen veril, ale najmä robil všetko pre to, aby sa tak stalo. Rakovinu zdolal a v prvej polovici tohto roka sa mu splnil olympijský sen, keď sa bedmintonista kvalifikoval do Londýna. Nejde sa tam ale iba zúčastniť, túži sa prebiť do štvrťfinále. A odtiaľ sú vraj medaily na dosah ruky. Tvrdí, že sa na vlastnej koži presvedčil, že možné je všetko.

Zdroj: www.petrkoukal.com
Branislav Tesák

Branislav Tesák

Narodil som sa 27.6.1974 v Bratislave. Žijem v Petržalke - Ovsišti. Som ženatý, mám dve deti, syna (2005) a dcéru (2008). Po vychodení ZŠ som študoval na Gymnáziu Makarenkova (dnes Einsteinova) v Bratislave. Som absolventom katedry žurnalistiky na FiF UK. Už od vysokoškolských čias som pracoval v denníku Šport na futbalovom oddelení. Tam som zotrval do konca augusta 2003 a od 1. septembra 2003 pracujem v športovej redakcii TV JOJ. Medzi moje najväčšie záľuby patrí samozrejme šport, najmä futbal a futsal, ktorý ešte stále aktívne hrávam v Lige 40. Rád si prečítam alebo pozriem dobrú kriminálku.

Viac článkov od autora