Novinky - 01.08.2012 14:31

Bedmintonistky sa snažili prehrať, diskvalifikovali ich!

Vladimír Ambrozek Autor: Vladimír Ambrozek, Vladimír Zápala | Zdroj: noviny.sk/SITA/reuters

Medzi obvinenými majsterky sveta

"Dvojice sme obvinili z toho, že 'nepodali najlepší možný výkon v snahe vyhrať duel' a zo 'správania, ktoré je jednoznačne hanlivé a škodlivé pre šport'," uvádza sa vo vyhlásení federácie.

Medzi obvinenými sú úradujúce majsterky sveta z Číny Wang Siao-li a Jü Jang, reprezentantky Indonézie Greysia Poliiová a Meiliana Jauhariová a dva páry z Kórejskej republiky - Jung Kyung-eun a Kim Ha-na, Ha Jung-eun a Kim Min Jung.

Diváci ocenili "snahu" piskotom

"Fraška" v podaní oboch dvojíc sa nepáčila ani divákom vo Wembley Arena, ktorí ich "ocenili" piskotom a pokrikmi. Snaha oboch párov prehrať bola očividná, keď až príliš veľké množstvo jednoduchých úderov končilo často v sieti.

"Čínska olympijská výprava vníma incident v ženskom bedmintonovom turnaji veľmi vážne. Sotva sa predstavitelia výpravy dozvedia o všetkých podstatných detailoch, poveria vyšetrovaním relevantných ľudí. Čínsky olympijský výbor vždy zastával a podporoval myšlienku olympiády a spravodlivosti. Čína odmieta akékoľvek správanie alebo akt, ktorý odporuje morálke športu z akýchkoľvek dôvodov," uvádza sa vo vyhlásení čínskej tlačovej agentúry Xinhua.

"Začali s tým Číňanky. Ony to začali robiť ako prvé. Toto sú tie komplikácie ohľadom žrebu. Nechceli sa stretnúť v semifinále s ďalšou čínskou dvojicou. Tak sme začali robiť to isté. Nechceli sme hrať proti našim krajankám," bránil sa tréner Kórejskej republiky Sung Han-kook.

"Podvodníčky" napokon diskvalifikovali !!!

Informoval o tom šéf indonézskej olympijskej výpravy Erick Thohir. Podľa Thohirových slov sa Indonézia voči tomuto rozhodnutiu odvolá. Vedenie Medzinárodnej bedmintonovej federácie vyšetrovalo štvoricu reprezentantiek Kórejskej republiky, dvojicu z Činy a pár z Indonézie pre zámernú snahu podľahnúť súperovi. Napokon ich predstavitelia federácie uznali vinnými z toho že "nepodali najlepší možný výkon v snahe vyhrať duel" a zo "správania, ktoré je jednoznačne hanlivé a škodlivé pre šport."

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Zdroj: SITA
Vladimír Ambrozek

Vladimír Ambrozek

Viac článkov od autora
Vladimír Zápala

Vladimír Zápala

Vyštudoval som FTVŠ UK, pracoval som ako futbalový tréner v Tatrane Devín a ŠK Slovan Bratislava, 4 roky som učil na Gymnáziu Alberta Einsteina v Bratislave a potom som už začal pracovať ako športový redaktor: Najskôr v bratislavskom Večerníku, neskôr vo VTV, TV Luna, Denníku Šport, no a potom som sa ukotvil v TV JOJ, kde pracujem už 20 rokov. Od založenia tejto televízie až doteraz. Som 33 rokov šťastne ženatý, mám dve pekné dcéry a 4 nádherné vnúčatá - troch chlapcov a zatiaľ jednu slečnu.

Viac článkov od autora