Novinky - 09.10.2020 20:57

Svetový turnaj v bedmintone na HUSTE.tv so slovenskou účasťou

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste.tv

Internetová televízia HUSTE.tv prinesie slovenským fanúšikom bedmintonu prvý veľký medzinárodný turnaj DANISA DENMARK OPEN 2020. Turnaj štartuje v utorok 13. októbra a potrvá do nedele 18. októbra. Sledujte naše live prenosy. 

Jedinou reprezentantkou Slovenska na tomto turnaji je zatiaľ Martina Repiská. 24-ročná Zvolenčanka žije v Dánsku už 5 rokov. Po strednej škole sa presťahovala do bedmintonovej medzinárodnej akadémie v Odense a v máji tohto roku sa presunula do mesta Holbaek, kde trénuje v európskom „Centre of Excellence“ v profesionálnych podmienkach pod skúsenými trénermi a s kvalitným sparingom. 

"Zo Slovenska som sa do pavúka dostala ako jediná a vôbec to nevnímam ako nepríjemnosť. Práve naopak, som hrdá na to, že môžem reprezentovať našu krajinu na tomto prestížnom svetovom turnaji," vyjadrila sa pre HUSTE.tv Martina Repiská

V Dánsku pôjde vôbec o prvý medzinárodný turnaj. Korona výrazne narušila svetovú sériu. "Môj tréningový režim sa ani napriek korone nikdy nezastavil. Samozrejme, musela som sa na začiatku prispôsobiť iným, nezvyčajným podmienkam. Sústredila som sa na to, čo sa dá robiť a čo môžem kontrolovať ja, a nie na to čo sa nedá. S pozitívnym prístupom som zvládla túto neľahkú skúšku. Už pár mesiacov znovu trénujeme ako pred tým a každým dňom sa posúvam ku svojim cieľom," opísala ostatné mesiace naša reprezentantka. 

"Dlho sme čakali na spustenie turnajov, ale vyzerá to tak, že sa pomaly znovu dostávame do súťažného obdobia. Pár menších turnajov sa už odohralo, no blížiaci sa Denmark Open je práve tým prvým zo svetového elitného okruhu. Myslím si, že je to veľký krok vpred pre bedminton a že všetci hráči sú už nedočkaví a tešia sa opäť nastúpiť na kurt."

V prvom kole čaká našu hráčku 7. nasadená domáca bedmintonistka Mia Blichfeldt. "Každú svoju súperku vnímam rovnako a na každý zápas nastupujem na 100% pripravená. To, či nastúpim proti hráčke zo svetovej top 20ky, alebo proti hráčke nižšieho levelu, nemá na môj výkon a prístup žiadny vplyv. Budem bojovať a dám do toho všetko. Na zápas proti skúsenej Dánke Blichfeldt sa veľmi teším a verím, že odohráme kvalitný bedminton." 

U my veríme, že sa Martine Repiskej bude dariť a uvidíme ju aj v našich priamych prenosoch na HUSTE.tv už od utorka 13. októbra. 

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora