Novinky - 14.10.2020 14:19

Záznam: Bedmintonistka Repiská prehrala s najlepšou Dánkou

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: huste/bedminton

V dňoch 13.-18.10.2020 sa v dánskom meste Odense koná prestížny bedmintonový turnaj DANISA Denmark Open, ktorého súčasťou je aj slovenská reprezentantka Martina Repiská.

Martina si ako 88. hráčka svetového rebríčka v prvom kole zmerala sily s najlepšou dánskou bedmintonistkou Miou Blichfeldt. Tá je na turnaji nasadená ako číslo 7. a v svetovom rebríčku jej patrí celkové 18. miesto.

Repiská prehrala hladko v dvoch setoch 7:21 a 8:21 a s turnajom sa lúči. Napriek tomu ho diváci HUSTE.tv môžu sledovať až do nedele. 

Blichfeldt, inak víťazka Európskych hier 2019 už skalp našej reprezentantky mala. Bolo to na hrách v Minsku, kde vicemajsterku Slovenska porazila po setoch 21:11, 21:11. "Určite budem bojovať bez rešpektu o každý jeden víťazný košík. Je to môj prvý medzinárodný turnaj po mnohých mesiacoch. Verím, že po dlhom a náročnom tréningovom období podám svoj najlepší výkon. Sledujte a držte palce!“ povedala pred duelom Martin Repiská. Denmark Open je jedným z mojich najobľúbenejších turnajov. Hrá sa každý rok v Odense, v mojom známom prostredí. Vždy som na turnaj chodila pomáhať s prípravami a celý týždeň som v hale sledovala kvalitné zápasy. Organizácia a celý set-up nielen hlavnej haly, ale aj všetkého naokolo je naozaj profesionálny.“

Na prestížnom podujatí sa predstavia najväčšie hviezdy bedmintonu. Turnajovou jednotkou medzi mužmi je Kenta Momotu, medzi ženami Akane Yamaguchi. „O hráčov a fanúšikov sa dánsky zväz stará výborne. Pred pár rokmi ,keď sa na tomto leveli hrala aj kvalifikácia, som mala možnosť si zahrať až trikrát. Nikdy sa mi nepodarilo dostať do hlavnej súťaže, a preto je tohtoročná edícia turnaja pre mňa špeciálna."

 

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora