Bojové športy - 22.09.2019 15:09

Sklapni a vezmi konečne zápas, odkazuje McGregorovi konkurent

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Conor McGregor naposledy bojoval v októbri 2018, prehral a odvtedy v pravidelných intervaloch fanúšikov láka na to, že by sa už čoskoro mohol do klietky vrátiť. Naposledy zverejnenil dátum 14. december, ku ktorému na Twitteri nenapísal nič viac, mnohí fanúšikovia šaleli z toho, že ide o turnaj UFC 245, ktorý by ho mohol vrátiť do akcie. Obrovská pozornosť, ktorú už mesiace drží "ničím" hnevá aj viacerých jeho konkurentov a rázne proti nemu vystúpil Ben Askren. Ten na seba zameral veľkú pozornosť, keď s bilanciou 18-0 prestúpil z One FC do konkurenčného UFC, aj pre sporný verdikt rozohodcu Herba Deana vyhral svoj debutový zápas proti Robbiemu Lawlerovi, no o štyri mesiace neskôr ho naskočeným kolenom po piatich sekundách boja zarazil Jorge Masvidal.

Askren sa teraz chystá na svoj októbrový zápas s Demianom Maiom a bol by rád, ak by tomu bola venovaná patričná pozornosť. "Rád sa k tomu vyjadrím. Dustin Poirier je pre Conora dobrou voľbou. Conor by mal konečne sklapnúť, prestať sa tváriť, ako je príliš dobrý a vziať ten zápas. Alebo akýkoľvek iný. Jednoducho bojovať," skonštatoval Američan na Írovu adresu, pričom mu vyčíta pasivitu aj reči na sociálnych sieťach: "Koľko mal prestávku? Rok? A predtým ďalší rok. Chlapče, buď už ticho, príď sem a bojuj! Nemôže predsa tweetovať, že je príliš dobrý pre ponúkaných bojovníkov a pritom sám nebojuje,"

Nepriamo tým dal za príklad aj samého seba. Hoci ťahal dlhú šnúru zápasov bez prehry vo welterovej váhe, nevyhýbal sa ďalším súbojom a bol odhodlaný odrovnať kohokoľvek, kto sa mu postaví do cesty. Proti Masvidalovi mu tento plán nevyšiel, no duel sa podarilo veľmi dobre predať vďaka ostrým trashtalkom, ktoré dvojica predtým absolvovala. Teraz sa pokúsi odraziť naspäť medzi špičku tejto váhovej kategórie, keď v Singapure bude čeliť Maiovi. Ten na prelome rokov 2017 a 2018 prežil výsledkovú krízu, ktorá rozprúdila diskusie o jeho konci kariéry. Umlčal ich však dvomi víťaznými duelmi a v 41 rokoch má stále čo ponúknuť.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora