Bojové športy - 26.09.2019 11:36

Boxer zomrel v ringu, potom sa zistilo, že to nie je on

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Celkom raritne pôsobiacu tragédiu prežila boxerská komunita v Albánsku a Bulharsku. Bez nemiestneho zľahčovania, v ringu sa mal stretnúť domáci Albánec Adrit Murji s Bulharom Isusom Veličkovom. Štyri kolá domáci bojovník jednoznačne dominoval, no nebol schopný súpera definitívne poslať k zemi. Na konci piateho kola sa tak stalo, no jeho súper nespadol pod ťarchou úderu, ale pre kolaps. Okamžite reagovala zdravotná služba, no napriek jej veľkým snahám sa zdolaného bojovníka oživiť nepodarilo a súboj perovej váhy skončil najhorším možným spôsobom.

Organizátori s poľutovaním oznámili, že turnaj v Skadare priniesol smrť Veličkova priamo v ringu, avšak ten sa im po niekoľkých hodinách ozval a oznámil, že žije. Už druhý rok boxoval pod jeho licenciou a menom bratranec Boris Stančov. Práve dvadsaťjedenročný rodák z Noveho Iskaru stál v ringu aj v tento osudný deň. V štyroch dueloch pod vlastným menom vždy prehral, ale zrejmé je, že niekoľko súbojov absolvoval aj pod Veličkovovou identitou. "Boxoval na moju registračnú kartu od roku 2018. Povedal mi, že to nie je problém a vedel o tom aj jeho tréner," priznal smutný pozostalý.

Pre tento šport je to už tretia podobná udalosť v priebehu necelého štvrť roka. Len nedávno sa podobným spôsobom skončilo vystúpenie 28-ročného Rusa Maxima Dadaševa a pred ním aj o päť rokov mladšieho Argentínčana Huga Alfreda Santillana. Traumatizujúci zážitok to musí byť aj pre "víťazov" týchto duelov. V prípade albánskeho bojovníka Ardita Murju ide o perspektívneho mladíka, ktorý mal našliapnuté k tomu, aby sa z domáceho prostredia dostal do medzinárodných vôd. V tomto kalendárnom roku už absolvoval jeden duel v Taliansku.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora