Bojové športy - 29.09.2019 12:04

Čisté násilie! Hlavný zápas UFC 244 sľubuje veľa krvi

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Už teraz sa o ich zápase hovorí v superlatívoch, pritom ani jeden z nich nie je šampiónom. 2. novembra čaká Ultimate Fighting Championship veľký zápas v rámci turnaja UFC 244 a jeho aktérmi budú Jorge Masvidal a Nate Diaz. Obaja sa pritom nachádzajú veľmi vysoko v hierarchii bojovníkov ľahkej váhy a víťaz tohto duelu sa s veľkou pravdepodobnosťou dostane k právu vyzvať Chabiba Nurmagomedova. Na jednej aj druhej strane pritom bude stáť fighter, ktorý je zárukou agresívneho boja s mentalitou 'zabiť alebo byť zabitý'.

Masvidal si v marci a júli pripísal dve parádne ukončenia proti Tillovi a Askrenovi, čo z neho spravilo jedného z najobávanejších mužov už i tak veľmi kvalitnej ľahkej váhovej kategórie. Diaz po dvoch epických súbojoch s Conorom McGregorom dostal trojročný dištanc, po ktorom sa vrátil presvedčivým víťazstvom nad bývalým šampiónom Anthonym Pettisom. Fanúšikovia sú presvedčení, že v klietke uvidia hotové jatky a utvrdzujú ich v tom aj obaja aktéri. "Sľubujem im čisté a totálne násilie v každej jednej sekunde! Neprestanem, kým mi neprestane biť srdce alebo kým súboj neukončia. Je to moja mentalita a tak pristupujem ku každému svojmu zápasu. Teraz som ešte motivovanejší, pretože môj súper je na tom presne rovnako," hlási Masvidal, pre ktorého to bude už 48. profesionálny kariérny zápas.

Napriek veľkému množstvu duelov, ktoré má za sebou, tvrdí, že takto nabudený pred súbojom ešte nikdy nebol. Vie, že po predčasnom ukončení pôjde aj súper, a to mu dodáva obrovskú chuť, vďaka ktorej sa už konfrontácie v Madison Square Garden nevie dočkať. Zároveň si uvedomuje, že je bojovníkom, ktorý bol pre mnohých fanúšikov dôvodom, aby si zakúpili vstupenku: "Mojou povinnosťou je zabaviť ľudí. Keď zaplatia, očakávajú, že to bude stáť za to. Mali na výber, bola to ich voľba. Utratili svoje peniaze za to, aby videli násilie," dodal floridský rodák.

UFC 244 by malo okrem jatiek medzi Diazom a Masvidalom ponúknuť aj atraktívny duel strednej váhy medzi Kelvinom Gastellumom a Darrenom Tillom. Potvrdená je napríklad aj konfrontácia ťažkých váh Derricka Lewisa s Blagojom Ivanovom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora