Bojové športy - 11.10.2019 19:51

Nurmagomedov poodhlalil plány: vybral si súpera aj dejisko

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Viacerí neprajníci trochu dúfali, že po svojich disciplinárnych problémoch a dlhej pauze by sa Chabib Nurmagomedov mohol do akcie vrátiť mimo formy a stratiť nielen svoj opasok, ale aj čistý kariérny štít bez jedinej prehry. Šampión ľahkej váhy UFC však svoju pozíciu uhájil, Dustina Poiriera uškrtil v treťom kole a na mieste tak je otázka, čo ďalej.

Ruský bojovník má v hlave veľmi konkrétnu predstavu a otázkou je, či mu organizácia vyhovie. Za dejisko svojej najbližšej obhajoby by si rád vybral Gazprom Arenu, domovský stánok futbalového Zenitu Petrohrad, a stretnúť sa tam chce s Tonym Fergusonom. Ten si titulovú šancu svojimi výkonmi zaslúžil snáď ako nikto iný v tejto váhovej kategórii. S Chabibom sa navyše už v minulosti stretnúť mal, ale plány im pokazila najprv choroba Rusa, potom zranenie Američana. "Bojovať chcem vo veľkej aréne a jedinou indoorovou arénou takých rozmerov v Rusku je práve Gazprom Arena. Stať by sa tak malo v marci alebo v apríli," prezradil Nurmagomedov na tlačovej konferencii.

Mnohí by pritom šampióna radi dotlačili do odvety s Conorom McGregorom, čo je otázka, na ktorú odpovedá pravidelne. "Z pohľadu mňa, ako bojovníka, je rivalita s McGregorom už minulosťou. Proti nemu už nemám, čo dokazovať," povedal na túto tému aj s vedomím, aké peniaze by táto konfrontácia roztočila. V súčasnosti sa však chce sústrediť na "športovú líniu" veci, čo znamená súboje s mužmi na popredných priečkach ľahkej váhy. "Tony si to zaslúži viac. A treba ho brať vážne. Má dvanásťzápasovú víťaznú šnúru," upozorňuje na formu amerického bojovníka, ktorý nebol zdolaný od októbra 2013.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora