Bojové športy - 08.11.2019 12:44

Ivan Buchinger v súboji o titul KSW

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Slovenský MMA zápasník Ivan Buchinger je známy tým, že sa nebojí žiadnej výzvy. Tento rok bojoval už dvakrát, no čaká ho ešte jeden zápas. Ten bude najdôležitejší, keďže sa uskutoční v prestížnej poľskej organizácii KSW a to rovno o titul.

Len pred dvoma týždňami absolvoval Buchinger svoj 43. profesionálny zápas, v ktorom po dominantnom výkone zvíťazil hneď v prvom kole, no už má jasno aj o svojom nasledujúcom súperovi. Tým bude neporazený francúzsky bojovník Salahdine Parnasse, ktorý v KSW už absolvoval štyri zápasy. Napriek tomu, že v deň zápasu bude mať len 22 rokov, stihol toho v profesionálnom MMA už dosť a bude tak pre skúseného Slováka obrovskou výzvou.

Buchinger, ktorý v minulosti zápasil aj so slávnym Conorom McGregorom, aktuálne drží skóre 37-6 a patrí tak k najlepším zápasníkom na Slovensku. Svojich posledných päť zápasov vyhral a ťažiť tiež bude môcť zo skúseností, ktoré počas kariéry nazbieral. Či však bude v tomto meraní síl úspešný sa dozvieme už čoskoro. Turnaj KSW 52 je totiž na programe 7. decembra v poľských Gliwiciach.

Zdroj: Facebook Ivan

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora