Bojové športy - 17.11.2019 15:09

Mayweatherovo kasíno v Japonsku: otvorí ho dlho očakávanou odvetou?

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Rozhodol sa, že časť zo svojich tvrdo zarobených miliónov zainvestuje a spojí pritom svoj životný štýl s profesijnými aktivitami. Floyd Mayweather, o ktorom ťažko konštatovať, či je aktívny alebo bývalý boxer, plánuje vybudovanie kasínovej ríše v Japonsku, kde už pre tieto potreby otvoril aj spoločnosť TMT Japan, pričom pod skratkou sa schováva jeho značka "The Money Team". Výber destinácie pritom vôbec nie je náhodný. Japonci pred časom avizovali, že by radi vybudovali úzke športové vzťahy so Spojenými štátmi americkými a práve Mayweather mal byť pritom dôležitou postavou.

Ázia navyše zaznamenáva výrazný rozmach v zábavnom priemysle, predovšetkým pokiaľ ide o hazardné hry. Tie sa tešia veľkému záujmu v Kambodži, Singapure alebo v Číne. 42-ročná legenda nepochybuje, že s týmto prerazí aj v "krajine vychádzajúceho slnka". Veď hazard a bojové športy idú ruka v ruke. Pokiaľ by sa pritom do ringu ešte postavil aj samotný nezdolaný veterán, bola by to hotová senzácia. Údajne to nie je vôbec nereálne. Kasíno v meste Okinawa má byť otvorené budúci rok a Mayweather sa netají tým, že ho svrbia ruky a rád by ešte nejakú tú exhibíciu absolvoval.

Kto by mal byť jeho súperom, vidia v Ázii úplne jasne. V máji 2015 absolvoval jeden zo svojich najslávnejších kariérnych zápasov a na body zdolal Filipínca Mannyho Pacquiaa. Odvtedy sa vytrvalo špekulovalo o ich odvete, čo malo reálnejšie aj menej pravdepodobné obdobia. Keďže rodák z Michiganu priznáva, že event so slávnostným otvorením kasína bude zahŕňať aj jeho zápas, téma sa odvtedy obnovila. Odpoveď na túto otázku je zatiaľ veľmi marketingová: zápas Mayweather - Pacquiao II. je témou viacerých rokovaní. Prvý raz sa stretli v Las Vegas, druhý to bude na ázijskom kontinente a možno už v kalendárnom roku 2020. Je to však dlhá a náročná cesta.

Na spadnutie mala byť dohoda o veľkom evente v Číne, z ktorej údajne vycúvala filipínska strana. Potom sa riešilo Tokio a duel, ktorý by zastrešila MMA organizácia Rizin. Tá bola aj za exhibíciou Mayweathera s Tenšinom Nasukawom, avšak tento raz sa do veci vložil Japonský zväz boxu a rokovania zablokoval. Ostalo tak viac otázok ako odpovedí a Američania sa budú snažiť pri otvorení kasína ísť na istotu. Hovoria tak o exhibícii s kickboxerom alebo MMA bojovníkom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora