Bojové športy - 16.11.2019 19:51

Štadión pre Ruiza a Joshuu mesiac pred duelom vyzerá ako parkovisko

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Fanúšikovia a nadšenci boxu odpočítavajú posledné týždne, kým sa v odvetnom titulovom zápase o opasky pre šampióna ťažkej váhy stretne Andy Ruiz Jr. a Anthony Joshua. Už dlhšie je známym faktom, že dejiskom tohto súboja bude novovybudovaný štadión v Saudskej Arábii. Veľká pozornosť je preto venovaná aj tejto lokalite a promotéri zverejnili videá, ako to tam vyzerá. Prinieslo to nepríjemný šok. Namiesto črtajúceho sa honosného areálu, ako sme si na Arabskom polostrove zvykli, je vidieť len asfaltová plocha.

"Toto všetko vyrástlo len za šesť týždňov. 7. december bude dátumom, ktorý sa vryje do pamäte!" uvádza sa pri videu na Instagrame. Necelé dva mesiace stavebných prác sú síce zaujímavým údajom, avšak veľmi veľa toho evidentne ostalo na zvyšné tri týždne. Komentujúci neskrývajú sklamanie. Areál prirovnávajú k parkovisku a vyčítajú organizátorom, že aj toto je dôvod, prečo okolo súboja nie je očakávaný rozruch. Práve snímky a vizualizácie ringu a úchvatných miest pri ňom mohli pomôcť, ale to sa zďaleka nestalo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Matchroom Boxing (@matchroomboxing),

Sľúbená aréna v gladiátorskom štýle pre 15 tisíc divákov má pred sebou evidentne ešte dlhú cestu. V nemilosti väčšiny fanúšikov je napriek tomu už teraz. Dohady o tom, či sa bude opäť bojovať na americkej pôde, na britskej alebo v inej vyhlásenej lokalite, narušili plány arabských investorov. Mnohých to nepríjemne prekvapilo a od tej chvíle zďaleka nie je "hype" na takej úrovni, akoby sa boxovalo v Las Vegas alebo v New Yorku. V tomto športe sa pritom už pár veľkých zápasov uskutočnilo aj v halách, ktorých lokalita veľkú logiku nedávala. V roku 1990 si Buster Douglas pripísal výhru nad Mikeom Tysonom v Japonsku a Muhamad Ali bojoval počas svojej kariéry v DR Kongo, Malajzii, na Filipínach aj na Bahamách.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora