Bojové športy - 18.11.2019 18:27

Zápas najviac bolel rozhodcu. Skončil so zlomenou sánkou

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Bojové športy zvyknú bolieť, ale pri tomto konštatovaní sa primárne myslí na samotných súperov. Spoločne s nimi sa však v ringu zvyčajne nachádza aj rozhodca a aj tomu sa ojedinele niečo ujde. Stalo sa tak aj na Kanárskych ostrovoch, kde prebiehal turnaj v Kanárskom zápasení. Angel Melian bude po ňom potrebovať dlhší čas na rekonvalescenciu.

Osudné bolo arbitrovi nedodržanie bezpečnej vzdialenosti. Vo chvíli, keď boli súperi v tesnom zovretí, pristúpil a zblízka skontroloval, ako to medzi nimi vyzerá. V tom sa však jeden zo zápasníkov odhodlal ku chvatu, súpera zdvihol do vzduchu a Melian už nestihol odskočiť. Aj vo videu je pomerne jasne počuť intenzitu kopu, ktorý mu uštedrila noha padajúceho muža.

Zápas tak priniesol knokaut, hoci tie do zápasenia nepatria. Zo zápolenia dvojica okamžite prepla do súcitného módu a zranenému rozhodcovi pomohla vrátiť sa na nohy a premiestniť sa do opatery lekárov. Odtiaľ z arény v Santa Ursule putoval priamo do nemocnice. Kanárske zápasenie, ako názov napovedá, je šport príbuzný olympijskej grécko-rímskej podobe. Prebieha však na pieskovom povrchu a úlohou bojovníka je dvakrát prinútiť súpera dotknúť sa zeme inou časťou tela ako nohou.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora