Bojové športy - 03.12.2019 20:37

K zemi padli obaja. Kuriózna výmena hákov v MMA

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Holandská kickboxerská organizácia Enfusion si pripravila event v portugalskom Lisabone a jeho súčasťou bolo osem zápasov v klietke, podľa rôznych pravidiel. Najviac zarezonovala hneď prvá konfrontácia karty. Kapverďan Éder Lopés si s Portugalčanom Diogom Nevesom pripravili málo vídaný záver, pri ktorom šli obaja pod ťarchou tvrdého ľavého háku k zemi. Druhý menovaný sa však dokázal vrátiť na nohy a pripísal si tak víťazstvo na K.O.

Neves bol z dvojice predsa len skúsenejším bojovníkom, ktorý si v komunite kickboxerov dokázal vybudovať rešpekt. Svoju úlohu favorita tak potvrdil, hoci dosť kurióznym spôsobom a aj jemu sa po konci zápasu venovali lekári, aby zistili, či náhodou nemá otras mozgu. Fanúšikovia si bez pochýb túto situáciu užili a opisovali ju ako moment z kreslenej rozprávky.

Nie prvý raz v histórii zmiešaných bojových umení sa pritom niečo podobné stalo. Najznámejším príkladom je pravdepodobne konfrontácia bellatorových ťažkých váh Fjodora JemelianenkRa s Mattom Mitrionem. Na nohy sa rýchlejšie vrátil Američan a zápas tak vyhral.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora