Bojové športy - 03.12.2019 15:44

V sobotu dva dôležité MMA zápasy. V hre Muradov i Buchinger

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Už túto sobotu sa fanúšikovia MMA v Česku a na Slovensku môžu tešiť na ďalšie strhujúce zápasy. Nebude to síce žiaden z domácich turnajov, no v hre budú hneď dvaja mimoriadne populárni fighteri. Svoj druhý zápas v UFC absolvuje Machmud Muradov, kým o titul bude zápasiť v poľskej organizácii KSW Ivan Buchinger.

Pre Muradova to bude druhý zápas v pomerne rýchlom slede. Naposledy sa totiž predstavil na konci septembra v Kodani, kde na body zdolal svojho prvého súpera v najprestížnejšej organizácii sveta Alessia Di Chirica. Tentokrát to bude americký bojovník Trevor Smith, ktorý sa pokúsi “Machovi” pretrhnúť sériu dvanástich výhier v rade. Na turnaji UFC vo Washingtone sa tak máme na čo tešiť a keďže dvojica Muradov-Smith bude otvárať kartu “Prelims”, na rad sa dostane okolo 23:30 nášho času.

O čosi skôr by sa do klietky mal postaviť slovenský fighter Ivan Buchinger. Toho čaká premiéra v poľskej organizácii KSW a to rovno v súboji o titul s doposiaľ neporazeným mladým Francúzom Salahdinom Parnassem. Práve on by mal byť jednou z najväčších životných výziev pre ostrieľaného Buchingera. Slovák však v minulosti absolvoval aj zápas so slávnym Conorom McGregorom, ktorý ale jednoznačne prehral. Napriek tomu patrí k najlepším slovenským zápasníkom a potvrdiť to bude chcieť už v sobotu na turnaji KSW 52 v poľských Gliwiciach.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora