Bojové športy - 07.12.2019 22:15

Ivan Buchinger podľahol v titulovom zápase mladému Francúzovi

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Jeden z najskúsenejších a najúspešnejších slovenských MMA bojovníkov Ivan Buchinger dnes absolvoval premiéru v poľskej organizácii KSW. Nebola to však hocijaká premiéra. Buchinger sa totiž predstavil v súboji o dočasný titul v perovej váhe, teda tzv. featherweight, v ktorom vyzval doteraz neporazeného mladého francúzskeho fightera Salahdina Parnasseho.

Pre 33-ročného bojovníka to nebola prvá európska skúsenosť, veď v minulosti vybojoval už niekoľko vzácnych titulov a odbojoval tiež množstvo zápasov v elitných európskych organizáciach. V poľskej KSW to ale bolo po prvýkrát, čo sa Buchinger postavil do klietky a to rovno v mimoriadne dôležitom zápase. Pred dnešným fightom ťahal šnúru piatich víťazstiev v rade, keď všetky ukončil na submisiu. Naposledy sa predstavil na konci októbra v maďarskom Györi, kde porazil v prvom kole Romana Golovinova na techniku rear-naked choke. Celkovo vo svojej kariére odzápasil 43 zápasov s bilanciou 37-6, keď jedným z jeho premožiteľov je aj slávny Conor McGregor.

V zápase o dočasný titul KSW však išli všetky štatistiky bokom a dôležitý bol len aktuálny výkon v klietke. Ten podával počas celého priebehu mladý Francúz Parnasse. V jednotlivých kolách dominoval a tak Ivan Buchinger len bojoval o “prežitie” v zápase. Vydržal až do posledného piateho kola a ukázal, že je naozaj tvrdým bojovníkom. Na body vsak jednoznačne mladému bojovníkovi podľahol a prišiel tak o svoju víťaznú sériu. Parnasse naopak vylepšil svoje skóre na 14-0-1.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Phenomenon.? @salahdineparnasse ?? #AndStill #KSW52 #ksw #mma #miastogliwicezaprasza

Príspevok, ktorý zdieľa KSW (@ksw_mma),

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora