Bojové športy - 14.12.2019 14:42

David Kozma prehral s ruským súperom

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Aktuálny šampión organizácie Oktagon MMA vo welterovej váhe David Kozma dnes absolvoval svoj druhý zápas v Rusku. V organizácii RCC sa postavil Romanovi Muchamedšinovi, ktorý si robil zálusk na skalp skúseného fightera. Kozma však nikdy svojim súperom nedáva nič zadarmo.

Šnúra siedmych víťazstiev v rade, dvadsaťšesť kariérnych triumfov a úradujúci šampión Oktagonu. To je v skratke bilancia 27-ročného rodáka z českej Karvinej. Z posledných pätnástich zápasov v klietke prehral len jeden a to v decembri 2017, keď bol nad jeho sily Petr Kníže, známy aj ako tréner Machmuda Muradova. Znamená to, že Kozma neprehral už viac ako dva roky a túto bilanciu nechcel meniť ani v ruskom Jekaterinburgu, kde sa konal turnaj RCC 7.

Český fighter by mal v marci obhajovať svoj opasok v organizácii Oktagon MMA. Na turnaji v Ostrave s názvom Oktagon 16 je uvádzaný ako hlavná hviezda večera. Súpera zatiaľ nepozná, no špekuluje sa najmä o odvete s maďarským zápasníkom Mátém Kertészom, s ktorým sa Kozma stretol v septembri minulého roka na turnaji Oktagon 9 v Bratislave.

Na turnaji v ruskom Jekaterinburgu však nestačil v treťom kole na svojho súpera. Prehral na techniku rear-naked choke a prerušil tak svoju víťaznú sériu.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora