Bojové športy - 20.12.2019 20:36

Trapas v titulovom zápase: boxer vypadol z ringu a zranil sa

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Juhoafrický boxer Ruann Visser sa v Kapskom meste chystal na obhajobu titulu lokálneho šampióna ťažkej váhy WBA. Proti nemu stál nezdolaný krajan Tian Fick, no duel sa neuskutočnil. Šampión si tesne pred jeho začiatkom zranil koleno aj ľavú ruku a lekári ho do akcie nepustili. Čo vysvetľovať určite mali aj organizátori. Visser si totiž ublížil pri úplne bežnom testovaní pružnosti lán.

Obaja aktéri zápasu už boli pripravení v ringu a o pár sekúnd im mal rozhodca dať pokyn k zahájeniu hlavného zápasu večera. 29-ročný favorit sa medzitým opieral o laná a jedno pod ťarchou jeho mohutného tela nevydržalo. Pri páde sa aspoň čiastočne dokázal zachytiť a stlmiť svoj dopad na stolík rozhodcov, no na nohy sa vracal oveľa ťažšie. Opasok naďalej ostáva v jeho držaní, bojovať sa bude v náhradnom termíne, ale Visser by rád z incidentu vyvodil následky.

Boxer s osemnástimi víťazstvami a dvomi prehrami vo svojej kariére, je bývalým sparring partnerom Vladimira Klička, za sebou už má vystúpenia na americkom aj európskom kontinente a po tomto zrušenom zápase vo vlasti ostro kritizoval neprofesionálne pomery, v akých sa tam šport nachádza. Sľúbil, že ziniciuje stretnutie s tamojšom boxerskou asociáciou a bude sa veľmi zaujímať o to, ako mohol byť ring pre titulový zápas v takomto biednom stave.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora