Bojové športy - 22.12.2019 15:09

V boxe by vraj dominoval. Hviezda UFC soka presvedčila o opaku

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Bojové športy rozhodne patria do kategórie odvetví, kde každé veľkohubé vyhlásenie môže byť nepekne otočené proti vám. Stačí, že sa dostanete do ringu či klietky so sokom, proti ktorému ste si otvárali ústa. Podobnú skúsenosť má za sebou boxer, ktorý si bol zatrénovať v americkom gyme a stretol tam Derricka Lewisa, jednu z najväčších hviezd ťažkej váhy UFC. Ten je považovaný za muža azda s najtvrdšími údermi vo svete zmiešaných bojových umení, ale stále je to meradlo neporovnateľné s mužmi, ktorí sa v ringoch spoliehajú výlučne na svoje päste. Aspoň to odvážlivec tvrdil, kým si ho bojovník s profesionálnou bilanciou 22-7 nepozval do ringu.

Krátku ukážku z videa priemyselnej kamery rodák z Houstonu hrdo zaslal športovej stanici ESPN a tá dlho neváhala s jeho zverejnením, aspoň cez sociálne siete. "Tak to dopadne, keď boxeri v mojom gyme melú sr****," odkázal krátkym komentárom k záberom. Tieto slová pre využiteľnosť televízie poupravil do podoby, že takto dopadajú boxeri, ktorí majú pocit, že by umlátili MMA bojovníka. Realita je taká, že pod ťarchou niekoľkých tvrdých rán šiel k zemi a možno svoje postoje aj prehodnotil.

Bitkári zo sveta zmiešaných bojových umení radi tvrdia, že musia ovládať všetko od boxu, kickboxu, zápasenia či jiu-jitsu. Odmietajú pritom, že by mali mať medzery oproti jednotlivcom, ktorí z konkrétneho odvetvia priamo vzídu. Porovnanie Lewisa s neznámym vyzývateľom v gyme je veľmi neobjektívne. Na jednej strane šlo o odvážneho chlapa, u ktorého nevedno, ako dlho vôbec trénuje, kým proti nemu stál uznávaný tvrďas, ktorý je profesionálom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora