Bojové športy - 02.01.2020 16:57

Procházkovo brutálne K.O. priblížilo duel šampiónov dvoch organizácií

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Japonská MMA organizácia Rizin si tradične na koniec roka pripravila veľký turnaj a jeho súčasťou bol aj Čech Jiří Procházka. Tým navyše skončila jeho aktuálna zmluva v Ázii a nastal čas na vyjednávanie. Čech totiž Američana C.B.-a Dollawaya knokautoval už po dvoch minútach akcie, šlo o jeho okrúhle desiate víťazstvo po sebe, z toho deväť prišlo po predčasnom vypnutí súpera. V minulosti dával viackrát najavo nespokojnosť s tým, akých ľahkých súperov mu promotéri vozia a v podobnom duchu hodnotil ešte pred zápasom aj Dollowaya. Nie je to tak dávno, čo sa vo veľkom riešil jeho duel s Ryanom Baderom, držiteľom dvoch opaskov v organizácii Bellator, ktorý má s Rizinom nadštandardné vzťahy. Dohoda sa síce nezrodila, ale Američan cez Instagram odkázal, že chce rokovania obnoviť.

"Žiaľ, nedokázali sme dohodnúť zápas v Rizine, ale čo keby sme to vyskúšali v bellatorovej klietke? V hre je titul šampióna poloťažkej váhy," napísal ostrieľaný Arizončan, nezdolaný v ôsmich súbojoch po sebe. Na konte má bohatú minulosť v UFC, po ktorej sa presunul do Bellatoru a tam je momentálne jedným z najjagavejších klenotov. Opasok pritom drží okrem poloťažkej váhy aj v ťažkej, keď v januári za 35 sekúnd umlátil legendárneho Fjodora Emelianenka. Že vníma Procházku ako svojho potenciálneho súpera, je bez pochýb lichotivým zistením, no ten si túto pozíciu získal sám presvedčivými výkonmi.

Procházkova odpoveď na seba nenechala dlho čakať a verejnosť pobavila. V 27 rokoch má aj iné povinnosti, ako je mlátenie sa v klietkach a ringoch. "Najprv musím absolvovať skúšky v škole a potom bude čas na zábavu," odpísal Baderovi. S profesionálnou bilanciou 26-3 však Bellator rozhodne nie je jeho jedinou možnosťou a vyjednávací priestor má mimoriadne široký. Naposledy prehral v decembri 2015 s Muhammedom Lawalom, ktorému o štyri roky neskôr v odvete túto prehru oplatil. Už "King Mo" bol rovnako zvučným bellatorovým menom, s ktorým si český bojovník poradil. Predtým Procházka prehral ešte v roku 2013 s Abdul-Kerimom Jedilovom. Rus tým započal jedenásťzápasové víťazné ťaženie, ktoré mu otvorilo cestu do UFC, kde aj úspešne debutoval. Čierna minulosť a napojenie na diktátorský režim v Čečensku však jeho sľubnú kariéru zarazila.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora