Bojové športy - 08.01.2020 09:55

Prezident UFC si zaspomínal na Ivana Buchingera

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Už viac ako sedem rokov uplynulo od historického MMA zápasu medzi Ivanom Buchingerom a Conorom McGregorom. Na tento súboj si prostredníctvom Instagramu zaspomínal aj prezident UFC Dana White, ktorý na svoj profil uverejnil video z tohto zápasu.

Na Silvestra v roku 2012 sa v klietke stretli vtedy 26-ročný Ivan Buchinger a 24-ročný Conor McGregor na turnaji Cage Warriors 51 v írskom Dubline. Na domácej pôde v tom čase rozbehnutého McGregora videli fanúšikovia jednostranný zápas, v ktorom dominovala neskoršia hviezda UFC. Ír zasadil niekoľko presných úderov hneď v prvom kole zápasu, čo znamenalo pomerne rýchly koniec a predĺženie víťaznej série pre populárneho fightera. Slovenský zápasník bol na McGregorovej ceste len ďalšou z prekážok a ocitol sa tak na zozname bojovníkov, ktorých Conor porazil. Jeho pätnásťzápasová víťazná séria sa zastavila až v UFC, kde podľahol Nateovi Diazovi.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

There’s so many badass fights on @ufcfightpass that you need to see. Sign up now in the link in bio

Príspevok, ktorý zdieľa Dana White (@danawhite),

Práve duel s Buchingerom bol pre írskeho fenoména posledný pred vstupom na posvätnú pôdu najprestížnejšej organizácie sveta. V UFC si poradil aj s menami ako Max Holloway, Dustin Poirier, José Aldo a na druhý pokus aj s Nateom Diazom. Na svojom konte tiež má dve prehry a to so spomínaným Diazom a tiež Chabibom Nurmagomedovom. Buchinger sa po tejto porážke vrátil na víťaznú vlnu. Zvládol najbližších desať zápasov, keď pôsobil najmä v ruskej organizácii M-1 Global. Aktuálne pôsobí v poľskej KSW, kde naposledy podľahol neporazenému Francúzovi Parnassemu v súboji o dočasný titul.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora