Bojové športy - 12.02.2020 19:46

Samozvaný MMA superhrdina si privyrábal predajom drog

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Pri zmienke bojovníka v maske sa asi väčšine priaznivcov bojových športov vybaví wrestler Rey Mysterio. Touto zatiaľ nevychytanou cestou sa snažil ísť vo svete zmiešaných bojových umení aj Američan Ben Fodor. Krátku chvíľu sa aj zdalo, že by to mohlo fungovať, no skutočne to nebolo dlhé obdobie a skončilo navyše fatálnym zlyhaním. Rodák z amerického Texasu sám seba nazýval superhrdinom reálneho života so pseudonymom Phoenix Jones. Založil skupinu aktivistov s názvom Rain City Superhero Movement, ktorí strážili ulice pred nočnou kriminalitou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Thirty min warning till comicbook men. I'm pumped but also nervous redbank was not exactly filled with crime.

Príspevok, ktorý zdieľa phoenix jones (@thephoenixjones),

Hoci viackrát ľudia na týchto superhrdinov volali políciu s obavou, že sú sami kriminálnikmi, evidované boli prípady, kedy prichytili pri čine pouličného zlodeja, vandala alebo bitkára a odovzdali ho do rúk kompetentných orgánov. Viacerí členovia tohto tímu mali pozadie v bojových športoch, vrátane Phoenixa Jonesa (respektíve Bena Fodora). V roku 2013 sa začal venovať MMA profesionálne a zo svojich úvodných šiestich duelov ani raz neprehral. Pozornosť pritom pútal najmä svojimi epickými vstupmi do klietky v superhrdinovskom kostýme.


V organizácii WSOF Fodor dvakrát prehral a raz vyhral

Prvú prehru zaznamenal až v roku 2015 po prechode do rešpektovanej organizácie World Series of Fighting. Neostalo len pri nej, bilanciu si pokazil na 7-3 a už vyše dva roky nezápasil. Čo je horšie, zo superhrdinu sa stal zloduch. Opäť sa začal objavovať na uliciach, no tento raz ako drogový díler. Čelí hneď niekoľkým obvineniam a dostal sa aj do policajnej cely. Za svoju verejneprospešnú činnosť pritom nazbieral veľa fanúšikov a podporovateľov, pričom motiváciou mu bol incident kamaráta, ktorý bol napadnutý pred jedným z nočných klubov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora