Bojové športy - 20.02.2020 15:01

Nezvyčajný manželský pár: bojovali v jeden večer UFC

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

V zmiešaných bojových umeniach by sme našli viaceré partnerské dvojice, ktorých náplň práce je podobná - umlátiť súpera v klietke či ringu. Už ojedinelejším javom je, keď to obaja dotiahnu do najprestížnejšej organizácie sveta a vôbec po prvý raz v histórii sa stalo, že sa obaja predviedli na rovnakom turnaji. V UFC sa to podarilo De La Rosovcom, ktorí bojovali na evente v Novom Mexiku.

Akcia v Riu Ranchu pozostávala z trinástich súbojov a manželský pár z Texasu tak pokryl takmer šestinu večera. Mark De La Rosa sa o slovo prihlásil hneď v otváracom stretnutí a jeho súperom bol Brazílčan Raulian Paiva, bojujúci o prežitie v organizácii. Po dvoch prehrách v rade to mal "nahnuté", no na Fight Night 167 sa rehabilitoval a vyhral na KO v závere druhého kola. Manžel sa tak dostal do opatery lekárov a z vystúpenia svojej partnerky veľa nemal. Tá má v organizácii lepšie meno a do akcie sa dostala v predpredposlednom zápase večera. Do cesty sa jej postavila skúsená Talianka Mara Romerová Borellová, no Montana De La Rosová zachránila česť rodiny. Na konci trojkolového duelu sa na jej stranu priklonili všetci traja rozhodcovia.

Svoju profesionálnu bilanciu si víťazka vylepšila na 11-5 a v UFC vyhrala štyri z piatich doterajších duelov. "Bolo pre mňa výhodou, že som sa mohla pripravovať s Markom. Dostali sme sa na rovnakú kartu, takže sme obaja šli do kempu s rovnakým cieľom a boli sme v rovnakej fáze. Markovi to síce nevyšlo, ale ja som cítila, že som pripravená na sto percent. Keď ste na rovnakej karte s manželom, treba byť pripravená na všetko. Dôležité bolo sústrediť sa," povedala v rozhovore aktuálna jedenástka ženskej mušej váhy. Vrcholom tohto eventu bol duel Jana Blachowicza s Coreyom Andersonom. Dvojica sa stretla už pred piatimi rokmi. Vtedy aj teraz sa tešil Poliak.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora