Bojové športy - 23.02.2020 09:06

Vo finále málo vídané: Wilderov roh hodil uterák

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Očakávaný titulový súboj o opasok WBC ťažkej váhy medzi Tysonom Furym a Deontayom Wilderom trval necelých sedem kôl. Ukončenie prišlo technickým KO potom, ako z rohu amerického boxera vyletel uterák. Novým šampiónom sa tak stal Brit Tyson Fury, ktorý na predzápasovom vážení prevýšil súpera bezmála o dvadsať kilogramov. Hmotnostnú prevahu dokázal v ringu zúročiť a dianiu presvedčivo dominoval.

Wilder šiel prvý raz k zemi už v treťom kole, keď mu jeden z dobre trafených úderov mal poškodiť bubienok v uchu. To spustilo silné krvácanie, no do akcie sa ešte vrátil. Ďalšie počítanie prišlo v piatom kole, tento raz po údere do tela. Siedme kolo prinieslo spŕšku rán, na ktoré dovtedy nezdolaný Američan reagoval len s veľkými problémami a jeho trénerský tím duel vzdal.

"Nebudem sa vyhovárať, vyhral lepší," sklamane po súboji skonštatoval rodák z Alabamy. Ten až vo svojom 44. kariérnom vystúpení prvý raz prehral. Fury zaokrúhlil počet svojich víťazstiev na tridsiatku, z toho v 21 prípadoch pred limitom. "Ukázal srdce šampióna. Trafil som ho čistou pravačkou a napriek tomu to dotiahol až do siedmeho kola," pochválil ho premožiteľ. "Gipsy King" sa stal šampiónom po druhý raz. Predtým v roku 2015 vybojoval tri opasky proti Vladimirovi Kličkovi.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora