Bojové športy - 26.02.2020 17:43

Po zápase v UFC videla dvojmo a čaká ju operácia

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Počas víkendu bol najväčšou udalosťou v bojových športoch duel Tysona Furyho s Deontayom Wilderom, no ďalší zo svojich turnajov absolvovala aj najprestížnejšia MMA organizácia. Najlepší fighteri si dali zraz v novozélandskom Aucklande, kde obstarala spoluhlavný zápas popri Danovi Hookerovi s Paulom Felderom aj Číňanka Siao-nan Jen s Poľkou Karolinou Kowalkiewiczovou.

Pre 34-ročnú Poľku, ktorá sa k bojovým športom dostala cez izraelský vojenský bojový štýl Krav Maga, to s veľkou pravdepodobnosťou bolo posledné profesionálne vystúpenie. Favorizovaná Číňanka jej v trojkolovom súboji vážne zranila pravé oko a už v závere duelu bolo zrejmé, že naň Kowalkiewiczová príliš nevidí. Viac prezradila cez svoje instagramové konto: "Prvý raz vo svojej kariére nemôžem po zápase povedať, že som v poriadku. Ako vidíte, na začiatku prvého kola sa mi zlomila malá kostička pod okom a odvtedy som naň nevidela. Mala som dvojité videnie a všetko bolo ako v hmle. Celý nasledujúci deň som trávila v nemocnici,"

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Karolina Kowalkiewicz Official (@karolinakowalkiewicz),

Teraz má pred sebou vyšetrenia u špecialistu a po nich bude musieť absolvovať operáciu. Tá prebehne v Poľsku a nie je zrejmé, kedy sa vráti do tréningového procesu svojho FitFabric Shark Top Team, sídliaceho v Lodži. Doktori jej totiž zakázali lietať, keďže by to vzhľadom na jej zdravotný stav bolo nebezpečné. Pokiaľ sa aj odhodlá k MMA vrátiť, je otázne, či to bude v UFC. V novembri 2016 absolvovala titulový zápas s krajankou Joannou Jedrzejczykovou, no odvtedy prehrala šesť z ôsmich zápasov, z toho štyri po sebe.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora