Bojové športy - 01.03.2020 09:51

Wilder a Fury sa môžu dočkať tretieho súboja. Už len doladiť miesto

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Boxeri ťažkej váhy Deontay Wilder a Tyson Fury sa na nejaký čas zatvorili do akejsi "vlastnej ligy", zvyšku konkurencie venujú pramalú pozornosť a drvivú väčšinu svojej pozornosti venujú sebe navzájom. Fury medzi prvým a druhým meraním síl bez väčších váhaní uzemnil Nemca Schwarza a Švéda Wallina, Wilder rozdal knokauty krajanovi Breazealovi a Kubáncovi Luisovi Ortizovi. Teraz sa začína diskutovať o tom, že by mohli uzavrieť trilógiu. Klauzula o nej bola súčasťou zmluvy pre ich februárový duel v Las Vegas a zdolaný americký pästiar ju hodlá uplatniť.

Dejiskom by opäť malo byť Las Vegas, ale oveľa väčšia hala ako je MGM Grand. Britský šampión je tejto možnosti pomerne naklonený, hoci predtým bude musieť absolvovať ešte minimálne jednu obhajobu opasku, ktorý svojím najaktuálnejším víťazstvom získal plne pod svoju kontrolu. Diskutuje sa o novučičkom Allegiant Stadium, ktorý bude domovským stánkom mužstva Raiders z NFL. V súčasnosti na ňom stále prebiehajú konštrukčné práce a stáť by mal v lete 2020 tak, aby na ňom mohla byť zahájená nová sezóna amerického futbalu. Zmestí sa naň 65 tisíc divákov, čo by pre potreby boxu mohlo ešte o päť tisícok vzrásť.

Naplniť takúto kapacitu, by bolo pre promotérov slušnou výzvou. Pri ich druhom meraní síl s tým nemali vážnejší problém a po vstupenkách sa priam zaprášilo, avšak reč je o pätnásťtisícovej hale. Tyson Fury o treťom súboji hovoril prakticky okamžite po vyhranej odvete: "Predpokladám, že bude chcieť ďalšiu odvetu a ja by som do toho šiel. Skvelé súboje by mali mať trilógie. Chcem ju hneď tu, cez cestu, pred 70 tisíc divákmi," Hoci je Las Vegas "Mekkou bojových športov", ťažko plánovať takýto fight do ešte neexistujúcej haly a počítať pritom s nafúknutím jej kapacity. Alternatívami je podľa promotérov newyorské Barclays Center, Madison Square Garden alebo Staples Center v Los Angeles.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora