Bojové športy - 05.03.2020 12:41

Slovensko má ďalšie zastúpenie v KSW!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Prestížna poľská MMA organizácia KSW sa zjavne zamerala na československý trh. Po Ivanovi Buchingerovi a Patrikovi Kinclovi sa aktuálne tretím bojovníkom na zozname stane Vojto Barborík. Ten naskočí do boja už v marci ako náhrada práve za kolegu Buchingera, ktorý je zranený.

Barboríka na turnaji KSW 53 v poľskom meste Lodž čaká súboj s Danielom Torresom, ktorý si robí zálusk na titul vo váhe do 66 kilogramov. Proti slovenskému zápasníkovi však nastúpi v "catchweight" do 69 kilogramov. Pre nitrianskeho rodáka je zápas v KSW obrovskou príležitosťou ukázať kvality. Barborík už v minulom roku absolvoval kemp pod hlavičkou tejto organizácie a v tomto momente je spečatený aj jeho úvodný duel v Poľsku, ktorý sa uskutoční už 21. marca.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Daniel Torres ?? will welcome talented Slovakian Vojto Barborik ?? inside KSW cage at #KSW53 in Lodz, Poland. #ksw #mma #lodz

Príspevok, ktorý zdieľa KSW (@ksw_mma),

Nebude to však trvalý prestup. Oktagon totiž potvrdil, že Barboríka uvoľní práve na tento duel, no následne sa ešte talentovaný fighter predstaví aj na domácich galavečeroch. Naposledy zápasil na turnaji Oktagon Prime 3, kde si jednoznačne poradil s Elisonom Goncalvezom v prvom kole. Na základe tohto výkonu si vypýtal kontrakt so spoločnosťou Artnox Fight Sport, ktorá je v blízkom kontakte s KSW. Netrvalo dlho a práve toto spojenie sa stalo realitou.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora