Bojové športy - 11.03.2020 21:34

Adesanya prekvapil: prezradil, čomu vďačí za úspech v MMA

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Viacerí znalci predpovedajú Israelovi Adesanyovi veľkú budúcnosť vo svete zmiešaných bojových umení a teoreticky by sa mohol stať prvým premožiteľom nezdolaného Jona Jonesa. Realita je zatiaľ taká, že po sobote má bilanciu 18 víťazstiev a žiadnu prehru, keď si pri obhajobe titulu poradil s Yoelom Romerom a šlo už o jeho ôsmy zvládnutý zápas v najslávnejšej organizácii sveta. Okrem samotných duelov zvykne verejnosť baviť už pri svojom vstupe do klietky.

Pre októbrové vystúpenie v Melbourne si dokonca pripravil krátku tanečnú šou, čo pred ním ešte žiaden MMA bojovník nikdy nepredviedol. Sprevádzali ho traja hiphopoví tanečníci a proti Robertovi Whittakerovi tak nastúpil veľmi štýlovo. Prezident UFC Dana White síce v reakcii povedal, že fanúšikovia MMA úplne na tanec zvedaví nie sú, ale Adesanyovi nič nevyčíta ani nezakazuje: "Je to veľká súčasť jeho života a aj jeho identity," Zas až tak ďaleko tieto odvetvia od seba nemajú. Niekoľko bojových štýlov zahŕňa rytmické pohyby a pred kariérou bojovníka bol tanečníkom napríklad aj Bruce Lee.

V rozhovore pre ESPN to rodák z Nigérie potvrdil. Dokonca tvrdí, že bez tanca by takú kariéru v zmiešaných bojových umeniach nikdy nerozbehol. Boj aj tanec sú preňho formou umenia. "Pre mňa opasok nikdy nebol skutočným cieľom. Vedel som, že to spravím. Skutočným cieľom je pripraviť ikonické momenty pre tento šport," vyhlásila hviezda strednej váhy.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora