Bojové športy - 16.04.2020 21:27

Sám proti všetkým: Fury presvedčený, že svet boxu definitívne ovládol

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Ťažká váha v profesionálnom boxe má veľké množstvo veľkých hviezd s ničivými údermi, ktorí budia rešpekt. Joshua, Wilder, Whyte či Ruiz Jr. však majú niečo spoločné - všetci už okúsili chuť prehry. Týmto príspevkom sa pred časom na sociálnych sieťach prihlásil Brit Tyson Fury, ktorý je vo svojich 31 vystúpeniach naďalej nezdolaný. Na konci roka 2018 a na začiatku roka 2020 pritom dvakrát vstupoval do súboja s Deontayom Wilderom v pozícii papierového outsidera a keď neprajníci kritizovali remízu z prvej konfrontácie, v druhej súpera knokautoval.

Podobnou senzáciou bolo, keď v roku 2015 pokoril Vladimira Klička. Vtedy sa mu dostali do rúk opasky WBA, WBF, WBO aj IBO. Triumfom nad Wilderom dostal do svojich rúk korunku kráľa ťažkej váhy World Boxing Council a odborná verejnosť ho vníma ako jedného z najlepších boxerov súčasnosti, pokiaľ nie vôbec najlepšieho. Wilder médiám po súboji rozprával o tom, ako ho vyčerpala ťažká a nepohodlná maska a v ringu pôsobil ako zombie. "Len sa opúšťaj ďalej, je to smutné! Bol si to ty, rozbil som ťa. Taký je box, občas človek prehrá, občas vyhrá," odkázal mu rodák z Manchestru cez Twitter. Ruiz a Joshua si pritom prehry pripravili jeden druhému, keď ich prvé meranie síl vyšlo lepšie rodákovi z Kalifornie, druhé po precíznom taktickom výkone zvládol Brit. Jediná prehra posledného do partie, Dillian Whytea, je ešte z decembra 2015, kedy ho zdolal Joshua.

Najviac sa momentálne špekuluje o trilógiách medzi Wilderom a Furym aj medzi Joshuom a Ruizom. Do hry by ešte mohol vstúpiť Rus Alexander Povetkin, no ten v minulosti prehral s Joshuom aj Ruizom. Potreboval by preto impozantný výkon v súboji s Whyteom, ktorý je naplánovaný na júl. Keď sa športový svet po koronavíruse preberie, priaznivci boxu budú vo veľkom zapisovať do kalendára atraktívne eventy a tie vytvoria pôdu pre ďalšie. Či už by to konečne bolo meranie síl Joshuu s Wilderom, konfrontácia britských pästiarov Fury verzus Joshua alebo predsa prenikne do popredia 24 knokautami ovenčený Povetkin, o zábavu bude postarané.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora