Bojové športy - 09.05.2020 14:31

Skupina mužov zmlátila rapera za urážlivú pieseň o Nurmagomedovovi

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Hviezdy hokejového či futbalového sveta sú veľakrát vo svojom rodisku nedotknuteľnými osobnosťami, no v bojových športoch k nim väčšinou krajania nevzhliadajú a snažia sa ich prekonať a zdolať. Súčasťou toho sú aj "trash talky", ktoré však môžu mať presah a následky aj mimo ringov či klietok. Jeden takýto príbeh novinárom rozpovedal ruský MMA bojovník Dmitrij Kucnecov, ktorého útočiskom sú menšie ruské organizácie. Eviduje však momentálne najväčšiu hviezdu tohto športu spomedzi krajanov, Chabiba Nurmagomedova, ktorému dokonca zložil pesničku. Nešlo však o žiadne prejavenie úcty. Práve naopak.

Práve hit svetového formátu to nebol, no rapový singel s názvom "Kráľ pokrytec" sa do komunity ruských fanúšikov MMA rozhodne dostal. Vyšiel len na začiatku mája a stretol sa s rôznorodými reakciami. Kuznecov má na hlave papachu, ktorá sa stala v ostatných rokoch jedným z poznávacích znakov Nurmagomedova a vysmieva sa z viacerých jeho minulých kontroverzií. Vyčíta mu napríklad niekoľko rokov staré video, na ktorom vysmieval klikujúceho bezdomovca, hrátky so ženou v podväzkoch, ktorými sa pýšil a kritizuje ho za to, že je sebavedomý len vtedy, keď má okolo seba svojich ľudí. Keď však príde na lámanie chleba, obráti kabát a je z neho konzervatívny moslim, ktorý si nadovšetko váži vieru a rodinu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Anubis (@anubisway),

O pár dní neskôr zverejnil fighter prezývaný "Anubis" fotografie svojho poškodeného auta a domlátenej tváre "Teraz sa ma každý bude snažiť zmlátiť a ponižovať? Tento raz to bolo päť chlapov, koľkí prídu nabudúce? Aký malo zmysel vyváľať ma po chodníku a potrhať mi oblečenie? Nerozumiem. Chceli ma znásilniť? Ste čudáci!" napísal k príspevku. Zverejnil aj niekoľko výhražných správ, ktoré mu prišli po sparodovaní Nurmagomedova, preto sa odôvodnene domnieva, že útok súvisel s ním. Samotný Kuznecov má v profesionálnom MMA nelichotivú bilanciu 11-6. Päť prehier však zaznamenal v počiatkoch kariéry a od roku 2018 vyhral jedenásť zo svojich dvanástich zápasov.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora