Bojové športy - 08.06.2020 20:21

Najhoršie zranenia sa slávnemu MMA bojovníkovi dejú na bicykli

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Počas svojej profesionálnej kariéry už prešiel najslávnejšími ringami a klietkami vo svete zmiešaných bojových umení, ako Pride, Bellator či UFC. Tradične sa prezentoval veľmi aktívnym a agresívnym štýlom boja, ktorý mu vyniesol 27 víťazstiev na KO, no zároveň bol sám viackrát knokautovaný. Skutočné nebezpečenstvo však na Wanderleia Silvu číha, akonáhle vysadne na bicykel.

V prvý júnový týždeň sa na sociálne siete dostali fotografie jeho domlátenej tváre, pričom zápas neabsolvoval od septembra 2018. Po prehre s Rampagom Jacksonom mu vypršala zmluva s Bellatorom a nový kontrakt zatiaľ nemá. Napriek tomu sa snaží udržať v kondícii a medzi jeho obľúbené doplnkové športy patrí cyklistika. Osud však tomuto jeho hobby nepraje a už druhý raz mal nebezpečnú kolíziu s autom. V aktuálnejšom prípade skončil okrem niekoľkých škriabancov aj so zlomenou kosťou v členku.

Prvou známou cyklistickou nehodou "Axe Murderera" bola zrážka v roku 2016, kedy ho okoloidúce auto v rýchlosti zrazilo na zem, no vodič ani nezastavil a neskontroloval jeho zdravotný stav. Priznáva pritom, že vojsť na cestu týmto dopravným prostriedkom je v brazílskej Curítibe poriadnym hazardom a vodiči sú mimoriadne neohľaduplní. V každom prípade, mnohí fanúšikovia sú z jeho zranenia nešťastí najmä pre špekulácie o jeho zápase s Mikeom Tysonom. Juhoameričan pred časom prezradil, že mu núkali 10 miliónov dolárov za zápas s boxerskou legendou bez rukavíc. Prijal, avšak Tyson odmietol. Odvtedy však žila nádej, že ho boxerská legenda zlanári na exhibíciu podľa oficiálnych pravidiel.

Tyson pred vyše týždňom navnadil fanúšikov, že čoskoro prezradí veľké mená, ktoré sa zúčastnia na jeho galavečeri a verejnosť nebude veriť, koho zlanáril. Na Instagrame fanúšikovia už mohli vidieť jeho fotografie s Floydom Mayweatherom či ťažkotonážnikom z UFC Francisom Ngannouom. Sám by sa však pri svojom comebacku mal pobiť s Evanderom Hollyfieldom, pričom obaja ohurujú na sociálnych sieťach tým, v akej forme sú napriek 53 či 57 rokom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora