Bojové športy - 11.06.2020 15:11

Promotéri pripravujú fanúšikom boxu vytúžený vianočný darček

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Tak trochu preteky v súčasnom svete boxerskej ťažkej váhy prebiehajú medzi promotérmi zápasu Anthonyho Joshuu s Andym Ruizom Jr. a Tysonom Furym s Deontayom Wilderom. Obe tieto dvojice už absolvovali dva vzájomné zápasy s rôznym výsledkom a na spadnutie je tretí diel ich rivality. Hoci Fury zdolal Wildera len vo februári tohto kalendárneho roka, prestoje pre koronavírus túto dátumovú "nespravodlivosť" dorovnali a možno sa dočkáme duelu rodáka z Manchestru a Alabamy skôr. Promotéri intenzívne pracujú na vianočnom zápase, ktorý bude zaradený do hlavného televízneho vysielacieho času.

Podľa doterajších správ, dejiskom by sa mohol stať 30-tisícový Western Sydney Stadium, ale diskutuje sa napríklad aj o absolútne izolovanom mieste, napríklad v juhočínskom Macao. Dôvody pre toto exotické dejisko možno vnímať marketingovo aj pragmaticky. Konfrontácia môže nabrať špeciálnu "aliovskú" príchuť, ako keď s Foremanom vycestoval do Demokratickej republiky Kongo, s Frazierom na Filipíny a kariéru končil na Bahamách. Tou vecnejšou stránkou je pretrvávajúca veľká neistota v Británii aj v USA o koronavíruse. Decembrový turnaj by sa preto plánoval ťažko a s mnohými otáznikmi.

Nejde pritom o žiadnu konšpiráciu, ale informácie, ktoré načrtli samotní zápasoví promotéri. Tí už sú s Austrálčanmi v intenzívnom kontakte, rovnako ako s tímom okolo hviezdy welterovej váhy Mannyho Pacquiaa. Ten v lete 2017 boxoval v Brisbane a tri roky predtým aj v Macao. Zaujímavým faktom je aj to, že "galavečer" sú organizátori ochotní načasovať na 13:30. Znamenalo by to, že hlavný zápas večera Wilder - Fury začne v americkom večernom čase na Boxing Day a bude darčekom od Santu Clausa. S takou radosťou to už nevnímajú Briti. Kým Wilderova rodná Tuscaloosa bude mať približne 21:30, v Manchestri bude pol tretej ráno.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora