Bojové športy - 03.08.2020 21:57

Prinútil súpera vzdať sa, potom si podal aj rozhodcu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Viacerí priaznivci športu nevedia prísť zmiešaným bojovým umeniam na chuť a ťažko prijímajú argument, že je to šport, ako každý iný. Aj samotní bojovníci sú odhodlaní biť sa v súlade s pravidlami, vopred dohodnutý čas a keď vyjdú z klietky, sú to úplne normálni ľudia. Niekedy je však hladina adrenalínu z boja privysoká a vtedy to nedopadá ideálne. Dôkaz ponúkol Ahmad Al Darmaki zo Spojených arabských emirátov, ktorý sa predstavil vo vlasti na turnaji UAE Cage Warriors. Hoci súpera formálne porazil na submisiu, do štatistík mu bola zapísaná diskvalifikačná prehra.

Súperom Al Darmakiho v Abu Zabí bol debutant na scéne profesionálneho MMA Bogdan Kirilenko. Dianie sa pomerne rýchlo dostalo na zem, kde sa skúsenejší z dvojice bojovníkov usadil do dominantnej pozície a súpera chytil do učebnicového "Rear-Naked Choke". Kirilenkovi neostalo nič iné, ako súboj vzdať, lenže najdôležitejšie momenty ešte len mali prísť. Rozhodca postrehol vzdanie a dvojicu šiel od seba odtiahnuť, na čo škrtiaci bojovník nereagoval. Súpera ešte zbytočne niekoľko sekúnd podržal v zovretí, dostal za to veľmi rázne napomenutie, čo sa mu vôbec nepáčilo a pustil sa aj do arbitra.

Na údery nedošlo, no emirátsky bojovník niekoľkokrát do skúseného rozhodcu Marca Goddarda strčil a vymenil si s ním zopár ostrých slov. K tomu sú pravidlá nekompromisné, inzultáciu rozhodcu za žiadnych okolností nepripúšťajú a víťazstvo bolo veľmi rýchlo zmenené na prehru. Viditeľne dezorientovaný Kirilenko prišiel do stredu klietky na oficiálne vyhlásenie výsledku, ktoré prinieslo zdvihnutie jeho ruky. Al Darmaki si svoju bilanciu nielen pokazil na 2-6, ale do povedomia fanúšikov sa dostal ako problémový a nedisciplinovaný chlapík, čo mu pozitívne body do ďalšej kariéry nepridá. Tú pritom začal štyrmi prehrami, na tri roky ju prerušil a odvtedy mal na dosah svoje tretie víťazstvo. To by však nesmel napadnúť rozhodcu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora