Bojové športy - 06.08.2020 22:26

Ženské MMA v podväzkoch ovládne motorkárske preteky

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Na úspechu MMA sa celkom prirodzene snažia zviezť aj viaceré odnože tohto športu. V niektorých prípadoch ide len o mierne poupravené pravidlá, inde sa upúšťa od nosenia rukavíc, no sú aj organizácie, ktoré sa rozhodli ísť diametrálne odlišnou cestou. V súčasnosti asi najbizarnejším príkladom je Lingerie Fighting Championship. Ako napovedá už len samotný názov, ide o súťaž, v ktorej bojujú ženy oblečené v podväzkoch a spodnom prádle. Keď si fanúšik prejde instagramový profil LFC, chvíľu potrvá, kým pochopí, či sleduje bojový šport, nočný klub alebo erotickú stránku.

Po dočasnom ústupe zo scény sa organizácia vracia 11. augusta turnajom v Južnej Dakote. Za prísnych hygienických opatrení sa bude bojovať v motocyklami preslávenom komplexe, navyše počas motorkárskych pretekov, a promotéri sa mimoriadne tešia. "Sme nadšení z toho, že môžeme pripraviť takýto ikonický event. Bolo dlhodobejším cieľom nás aj ich pripraviť akciu pod holým nebom a festival, ktorý ročne priláka stovky tisíc motocyklových nadšencov, je na to skvelá príležitosť," cituje LFC britský denník The Sun. Ani samotné bezpečnostné opatrenia nebudú mať od motoriek ďaleko. Takouto formou sa bojovníčky prepravia z vlastných hotelových izieb až ku klietke.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Lingerie Fighting Championship (@lfcmma),

Hoci sa hovorí o veľkolepom návrate na scénu, samotná organizácia bojových športov vznikla v roku 2014, ako inak, v Las Vegas. Vo svojich počiatkoch čelila veľkej kritike za nedostatok váhových kategórií, čoho výsledkom boli extrémne nevyrovnané súboje. Údere do tváre sú zakázané, pretože organizácia si potrpí na tom, aby boli dievčatá nielen silné a kvalitné bojovníčky, ale najmä, aby boli atraktívne. Druhá zložka dokonca tú prvú ešte prevyšuje. Kvalita boja je aj preto pomerne nízka, pokiaľ je vôbec skutočná. Nejednému totiž tieto boje pripomínajú prienik žien do wrestlingového prostredia. I tam si zakladali na svojom výzore a v nikoho záujme nebolo súperku skutočne zmlátiť alebo dokonca zraniť.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora