Bojové športy - 10.08.2020 18:34

S idolom odboxovala jeden z najlepších ženských zápasov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Krásny športový príbeh si pre fanúšikov pripravila britská ženská boxerská scéna. Písal sa rok 2013, keď vtedy šestnásťročné dievča Terri Harperová stretla svoj veľký boxerský vzor, bronzovú medailistku z majstrovstiev sveta, Natashu Jonasovú. Požiadala ju o fotografiu a tá ochotne súhlasila. Pre tínedžerku z Yorkshiru to bola motivácia pracovať na sebe ešte tvrdšie, obe bojovníčky prešli z amatérskej úrovne na profesionálnu a v auguste 2020 sa ich cesty skrížili.

Talentovaná Harperová šla dokonca do akcie s impozantnou bilanciou 10-0 a vierou, že jej veľký vzor nepripraví prvú kariérnu prehru. Jonasová pred dvomi rokmi raz prehrala, pri svojej obhajobe titulu, no popri tom nakopila deväť víťazných duelov. V anglickom Brentwoode to zďaleka nebola jednostranná záležitosť, ale perfektný zápas, ktorý dve boxerky zo super perovej váhy predviedli a rozhodcovia nemali jasno v tom, ktorá z nich mala navrch. Jeden sa priklonil na stranu Harperovej, jeden to videl ako záležitosť Jonasovej a tretí nabodoval nerozhodne.

Výsledkom dlho očakávaného súboja tak bola remíza a podľa mnohých jedno z najlepších stretnutí, aké kedy ženy v tejto váhovej kategórii predviedli. 23-ročná Terri Harperová tak má mať pred sebou veľmi sľubnú budúcnosť, kým skúsenejšia 36-ročná Tasha Jonasová s ňou dokázala pozoruhodne držať krok. O predzápasovom trashtalku nemohla byť reč. Obe si skladali po celý čas veľké poklony a vážili si, že mohli proti sebe absolvovať duel na takejto úrovni.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: Box idol