Bojové športy - 22.08.2020 14:16

Provokácia sa vypomstila. Čech na to doplatil knokautom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Nie ojedinele medzi sebou MMA bojovníci počas zápasu komunikujú a provokujú sa navzájom. Je to však proces, pri ktorom treba byť obzvlášť opatrný. Reči a gestá totiž znižujú koncentráciu na údery a narúšajú kryt. Súpera navyše môžu provokatívne výzvy skutočne povzbudiť a vyletí ako Levan Makašvili. Američan s gruzínskymi koreňmi si na turnaji ACA v poľskej Lodži poradil s českým súperom Romanom Díkom a ten si možno do budúcna dvakrát premyslí podobné počínanie.

Blížil sa záver druhého kola, Gruzínec prešiel na opatrnejší štýl boja a Díkovi sa to vôbec nepáčilo. Súpera sa tak pokúsil vyzvať na otvorenú prestrelku, no jej koniec bol presne opačný ako dúfal. Favorit zápasu, ktorý má za sebou aj tri vystúpenia v UFC, si pripísal svoje 17 víťazstvo v profesionálnej kariére, kým štatistiku Díka upravil na 4-8.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ACA MMA (@aca_mma),

Absolute Championship Achmat, v minulosti známa ako Absolute Championship Berkut, je ruskou organizáciou, ktorá sa okrem turnajov v zmiešaných bojových umeniach špecializuje aj na brazílske jiu-jitsu. Aj tá sa počas pandemického obdobia musela popasovať s výrazným znížením počtu turnajov a štvrtkový event bol len šiestym v aktuálnom kalendárnom roku.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora
Tagy: K.O. knokaut MMA