Bojové športy - 26.08.2020 08:14

Pudilovej najbližšia súperka? O zápase ani nepočula

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Do veľmi kuriózneho problému sa dostali organizátori podujatia Noc bojovníků v českom meste Dobříš, neďaleko Prahy. Jedným z najväčších lákadiel turnaja, naplánovaného na 19. septembra, má byť súťažný návrat MMA bojovníčky Lucie Pudilovej na domácu scénu. Jej súperkou má byť mimoriadne kvalitná francúzska bojovníčka Maguy Berchelová, lenže jej akosi nikto nedal vedieť. Francúzka sa na rozdiel od Češky do UFC nikdy nepozrela, no má za sebou viaceré kvalitné vystúpenia na starom kontinente a kombinované renkingy ju považujú za piatu najlepšiu bojovníčku západnej Európy. U našich susedov sa predviedla v novembri 2018, kedy v prvom kole uškrtila dovtedy nezdolanú Luciu Mudrochovú a teraz sa mala predviesť opäť.

Promotéri prostredníctvom Instagramu oznamujú zápasy a duel Pudilová - Berchelová bol deviatym v poradí. Medzi komentármi sa však objavil príspevok samotnej bojovníčky: "Čo to má byť? Nikdy som na tento zápas ani nedostala ponuku!" Trapas sa snažil zažehnať český tréner Ladislav Erdélyi, ktorý ju odkázal na súkromnú diskusiu s organizátorom. Relatívne nenápadná organizácia "Noc bojovníků" zastrešuje zápasy v MMA, K-1 aj podľa pravidiel Enfusion, ktoré zvyčajne kopí na jednej karte. Turnaj v Dobříši je piaty v poradí a okrem Pudilovej sa naň podarilo uloviť aj Sebastiána Fapša, ktorý zažiaril na Oktagon Underground, talentovaného kickboxera Erika Micku, šampióna európskej Muay-Thai ligy Mateja Kozubovského a vyskladali aj atraktívnu prestrelku nemeckého K-1 veterána Jürgena Dolcha s podobne skúseným Čechom Viktorom Pavlíčkom. Problémy s Berchelovou to však všetko trochu zatienili.

Viaceré známe mená z bojového prostredia si pritom pochvaľovali slušné a férové vystupovanie promotéra Alexa Chocholouša a aj preto na jeho ponuku v týchto neistých časoch veľmi radi kývli. Osobitnú pochvalu mu pre české médiá vystrúhala práve Lucie Pudilová, podľa ktorej sa robí všetko pre spokojnosť bojovníkov, čo v mnohých organizáciách nebýva úplnou samozrejmosťou. Fanúšikovia na sociálnych sieťach dávajú poznať svoju spokojnosť s doteraz predstaveným programom večera, ktorý však dostal trhlinu. Ďalšia môže prísť v súvislosti s tým, do akej miery bude môcť byť septembrový turnaj v Českej republike pre koronavírus naplnený. Vstupenky sa predávajú v prepočte za 19 až 95 eur.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora