Bojové športy - 29.08.2020 12:51

O milión, že porazím kohokoľvek z UFC! Freire už má aj súpera

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Vo vzduchu je stávka o milión amerických dolárov a veru takú prezident najslávnejšej MMA organizácie nezvykne odmietnuť. Iniciátorom je brazílsky bojovník Patricio Freire, ktorý drží opasok v ľahkej aj perovej váhe organizácie Bellator. Neprehral už štyri roky a je presvedčený, že ho z momentálnej bojovej scény ani nemá kto zdolať. Tak k tomu vydal jednoznačné stanovisko: "Som si istý, že Bellator by ma nechal pobiť sa so šampiónmi UFC. Stavím z vlastného vrecka milión dolárov na to, že zápas vyhrám. Neznie to lákavo, Dana White?"

Nabitá je najmä ľahká váha UFC s Nurmagomedovom, Gaethjem, McGregorom či Fergusonom. Tam však chlapi momentálne majú dostatok práce s meraním síl medzi sebou a ako prvý sa preto ozval Alexander Volkanovski. Ten sa k opasku perovej váhy dostal len v decembri, no ťahá šnúru devätnástich víťazných duelov. "Najľahšie zarobené peniaze v živote pre Danu Whitea. Poďme na to!" reagoval Austrálčan.

Skúseného Brazílčana k vyhláseniu tejto stávky vyprovokoval fakt, že UFC začalo rokovať s Michaelom Chandlerom. V nedávnom vzájomnom zápase s Freirem pritom prehral už po 61 sekundách. Chuť zabojovať si v najslávnejšej klietke preto dostal aj 31-ročný rodák z oblasti Rio Grande do Norte. Javí sa to však ako málo pravdepodobný scenár. Duely medzi šampiónmi by boli pre fanúšikov obrovským lákadlom, avšak samotné organizácie do takýchto projektov ísť nechcú. Jednak by bola problémovou otázkou deľba zisku, navyše hrozí prehra držiteľa opasku bez toho, aby jeho opasok prebrala nová tvár.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora