Bojové športy - 14.09.2020 13:57

V hre sú desiatky miliónov. Boxerská hviezda žaluje promotérov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Mexičan Saúl "Canelo" Álvarez, považovaný za najlepšieho boxera súčasnosti, naposledy bojoval v novembri 2019 a všetko nasvedčuje tomu, že v aktuálnom kalendárnom roku už ďalšie vystúpenie nestihne. Čas si však bude krátiť súdnym sporom. Jeho právnici pripravili 24-stranové trestné oznámenie na šéfa promotérskej spoločnosti Golden Boy a vysielateľa DAZN. Dôvodom má byť údajné porušenie zmluvy, pre ktoré žiada jej okamžité rozviazanie a rovnako odškodné vo výške 28 miliónov dolárov. K porušeniu zmluvy zo strany Oscara De La Hoyu malo prísť dokonca desaťkrát a tridsaťročnému boxerovi preto došla trpezlivosť.

"Som svetovou jednotkou naprieč všetkými váhami, strach nemám zo žiadneho súpera a nenechám svojich manažérov, aby ma nepúšťali do ringu. Podal som trestné oznámenie, chcem bojovať a dať fanúšikom to, čo si zaslúžia," vyhlásil fighter zo strednej váhy s impozantnou bilanciou 53-1, ktorý svoje kvality naposledy potvrdil v Las Vegas knokautovaním Rusa Sergeja Kovaleva. Prvopočiatky problémov s plánovaním jeho zápasov však treba hľadať v roku 2018, kedy Álvarez podpísal lukratívny kontrakt na 11 zápasov s garantovanou odmenou 365 miliónov dolárov. Absolvovať mal dva zápasy ročne a za každý mal sľúbené pekné navýšenie odmeny. Lenže vysoké finančné požiadavky pri rokovaniach aj koronavírus sa podpísali pod to, že promotéri nie sú schopní jeho zápasy dohadovať.

Od platnosti kontraktu boxoval len trikrát, a to sa čoskoro naplnia dva roky od podpisu. Možnosti sa pritom rozhodne ponúkali a intenzívne sa hovorilo najmä o zavŕšení trilógie s Gennadijom Golovkinom, ktorý ho v roku 2017 a 2018 poriadne natrápil a nemal ďaleko k tomu, aby Canelovi pripravil druhú kariérnu prehru. Tú prvú a jedinú má na svedomí Floyd Mayweather. Keď ho čakanie prestalo baviť a na promotérov zatlačil, začal boj o peniaze. Tí sú ochotní vyplatiť mu len polovicu sľúbenej odmeny, adekvátne počtu duelov. Ich nízky počet však rodák z Guadalajary pripisuje ľuďom okolo De La Hoyu a odmieta niesť na tom akúkoľvek vinu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora