Bojové športy - 22.09.2020 16:55

Prišla ponuka, ktorá sa nedala odmietnuť, hovorí prvá Slovenka v Bellatore Monika Chochlíková

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Monika Chochlíková

Pár dní po skvelej správe ohľadom premiéry Ľudovíta Kleina v UFC, prišla aj ďalšia vynikajúca novina na domácej scéne bojových športov. Tentokrát sa však týka organizácie Bellator, v ktorej si svoju premiéru v MMA odbije talentovaná Monika Chochlíková. Slovenka absolvuje úvodný zápas v zmiešaných bojových umeniach už onedlho, no na fighterskej scéne je mimoriadne skúsená. V K1 či thajskom boxe totiž absolvovala desiatky zápasov.

Talentovanú bojovníčku môžu fanúšikovia poznať najmä z postojárskych disciplín, akými sú K1 či thajský box. V zmiešaných bojových umeniach (MMA) doposiaľ nezápasila, no napriek tomu ju Bellator oslovil s ponukou na premiérový súboj pod týmito pravidlami: „Myšlienka presedlať na MMA sa nezrodila, vytvoril ju Bellator. Týždeň pred tým som ešte vo svojom vlogu povedala, že zápas v MMA najbližší rok-dva neplánujem (smiech). Potom však prišla ponuka, ktorá sa nedala odmietnuť. Každopádne určite som z postojárskych disciplín nepresedlala. Stand-upu sa chcem venovať aj naďalej, je to moja srdcovka,” ozrejmila situáciu Chochlíková. Priaznivci domácej scény si zrejme spomínajú na jej zápas v projekte Oktagon Underground, keď jednoznačne porazila Viktóriu Bulinovú na body: „Keďže sme sa nachádzali v situácii, že jedine Oktagon organizoval nejaké zápasy, ponuku som prijala s otvorenou náručou. Navyše som si už dávnejšie chcela vyskúšať malé rukavice a tie sa mi poriadne zapáčili. Skúsenosť to bola parádna a som za ňu vďačná,” zaspomínala si. Zároveň prezradila či ju promotéri Oktagonu nelanárili do svojich farieb: „Ondro sa ma už niekoľkokrát pýtal či ma to neláka vyskúšať si MMA zápas, no zostali sme pri tom, že ešte chcem splniť nejaké ciele v stand-upe.”

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

?? Premiéra v MMA a rovno v @bellatormma! Ponuka, ktorá sa neodmieta! Takže toto je tá vec, o ktorej som toľko písala a nakoniec to vyšlo ?. Po @veghattila budem teda druhým Slovákom v tejto organizácii. Spravím tam všetko pre to, aby som čo najlepšie reprezentovala naše Slovensko ?? Držte palce!?? ??It's official! First MMA fight and already in @bellatormma! It's the kind of offer that you can't refuse. Only 2nd slovak and 1st woman from Slovakia I will do my best to represent my country ??as well as I can! Keep your fingers crossed for me!?? . @worldwidefightmanagement thank you! ? . #bellator #mma #wmma #fighter #femalefighter #fight #girlwhofights #motivatiom #dedication #fightingforvictory #victory #victorygym #trencin #slovakia #slovensko

Príspevok, ktorý zdieľa ?????? ???? ???? & ?? ??????? (@monikachochlikova),

Kvôli zaujímavej ponuke, vďaka ktorej sa Chochlíková, po Attilovi Véghovi, stane druhou slovenskou zástupkyňou v Bellatore. Dohadovanie zápasu navyše netrvalo vôbec dlho: „Bellator sa ku mne dostal cez môjho promotéri Pedra Faustina, no neviem posúdiť či vyjednávanie bolo dlhé alebo krátke, pretože som sa v podobnej situácii ešte nenachádzala. Dokopy to trvalo tri týždne, najmä kvôli tomu, že súperka špekulovala s váhou,” potvrdila talentovaná bojovníčka. Súperkou Chochlíkovej bude už 1. októbra ma galavečeri Bellator 247 mladá Francúzka Jade Jorandová, pre ktorú to taktiež bude premiéra v profesionálnom MMA. Podľa slov slovenskej reprezentantky bude dôležité nedostať sa v zápase na zem: „Osobne si myslím, že mám lepší stand-up ako súperka. Mojim cieľom je nepustiť ju na zem,” potvrdila. Zároveň upresnila, že sa zápas uskutoční v atómovej váhe, ktorá je v rámci ženského MMA najnižšia: „Áno, budeme zápasiť vo váhe do 48 kilogramov.”

Nová skúsenosť, ktorá čaká na Slovenku, je zároveň príležitosťou posunúť sa vo svete bojových športov na tie najvyššie pozície. Bellator totiž je považovaný za druhú najprestížnejšiu MMA organizáciu sveta po UFC. Ako potvrdila samotná Chochlíková, v novom športe sa chce uviesť kvalitným zápasom: „Zatiaľ je to zmluva na jeden zápas. Základom je spraviť dobrý fight, ktorý sa organizácii zapáči a potom sa uvidí, čo ďalej. Je ešte veľmi skoro uvažovať o budúcnosti v Bellatore či UFC, vzhľadom na to, že som ešte nemala v MMA ani jeden zápas. Mojou prioritou stále zostáva stand-up. MMA si idem doslova len vyskúšať,” dodala na záver. 

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora