Bojové športy - 03.10.2020 19:59

Fury starší prekonal rekord v jedení čokoládových guličiek

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Má byť po kom exhibicionistom. Už dlhšie na sociálnych sieťach dáva o sebe vedieť okrem boxerskej hviezdy Tysona Furyho aj jeho otec John Fury. Rovnako si užíva pozornosť médií a okrem toho aj sponzorov. Do čudnej výzvy ho namočil výrobca čokoládovo-orieškových guličiek, ktorý chcel vedieť, za aký čas je schopný 56-ročný pán zjesť desať jeho výrobkov. Ten svojou úlohou nepohrdol a stal sa novým šampiónom disciplíny, ktorá mala doteraz len veľmi málo súťažiacich. Úlohou bolo stihnúť to za menej ako minútu a každú jednu guľu pritom dôkladne prežuť a prehltnúť.

Maximum z roku 2012 Fury starší vylepšil časom 54,94 sekundy. "Odteraz môžem vyhlasovať, že som v niečom skutočne dobrý a že som šampiónom v niečom!" skonštatoval hrdo po svojom výkone. Ktovie, čo presne si o jeho titule myslí syn, ktorý sa ku ovládnutiu svojej disciplíny prepracoval tridsiatimi víťazstvami v ringu. Vo chvíli, keď otec preglgol poslednú guličku, však pôsobil hrdo a šťastne. Celý rekord bol súčasťou krátenia času pri ceste do Lotyšska, kde sa do profiringu postavil bratranec Tysona Furyho. Hosea Burton zviedol neúspešný duel o titul WBO v poloťažkej váhe s Lotyšom Ricardsom Bolotniksom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa John fury (@gypsyjohnfury),

Podobné pokusy o rekordy v dohľadnej dobe nemusia byť cudzie ani mladšiemu z Furyovcov. Ten už v minulosti upozorňoval na rapídny prebytok svojej hmotnosti a že podobný "tučko" bojuje s najlepšími boxermi sveta, dokonca ich poráža. Pred uzatvorením očakávanej trilógie s Deontayom Wilderom si však nič podobné dovoliť nesmie a rekord v pojedaní čokolády pravdepodobne nejaký čas ponechá v iných rukách.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora