Bojové športy - 13.10.2020 18:22

Neľahká úloha na úvod. Deák pozná súpera pre svoju premiéru v novej organizácii

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv

Skúsený slovenský MMA bojovník Tomáš Deák len nedávno potvrdil podpis zmluvy s ruskou organizáciou ACA. Dnes už je jasné aj meno jeho súpera a dátum, kedy by sa súboj mal uskutočniť. Na úvod nečaká šampióna niekoľkých organizácii ľahká úloha, vyzve ho totiž zápasník s doposiaľ jedinou prehrou v kariére.

Bude ním gruzínsky fighter Vazha Tsiptauri, ktorý svoj jediný profesionálny zápas prehral ešte v apríli 2016. Celkovo disponuje pozitívnou bilanciou deväť víťazstiev, jedna prehra a jedna remíza. Aktuálne ťahá Tsiptauri sériu ôsmich duelov bez prehry, keď sa naposledy predstavil na turnaji organizácie M-1 v auguste 2019. V súboji so Selemom Evlojevom uspel na body a pripísal si deviatu výhru v kariére. Posledné tri súboje Tsiptauriho museli posúdiť až bodoví rozhodcovia, no Gruzínec je skôr známy ako špecialista na zemi. Až päť víťazstiev totiž dosiahol submisiou, pričom štyrikrát to bola gilotína, na ktorú svojich súperov ukončil.

Deákovi by sa nebezpečný bojovník mal postaviť 26. novembra tohto roka, čo by pre populárneho slovenského fightera bol druhý zápas v roku 2020. Ten posledný totiž absolvoval začiatkom marca na turnaji organizácie I Am Fighter, kde v mimoriadne tesnom súboji nestačil na Francúza Moktara Benkaciho. Bilancia Tomáša Deáka je aktuálne dvadsať víťazstiev, desať prehier a jedna remíza, čo značí obrovskú prevahu v odbojovaných zápasoch oproti Tsiptaurimu.

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora