Bojové športy - 19.10.2020 10:41

Fury bude bojovať doma! Koho mu však postaviť?

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Očakávaný tretí boxerský duel medzi Tysonom Furym a Deontayom Wilderom sa odkladá na neurčito, no Brit sa i tak chce do konca aktuálneho kalendárneho roka v ringu ešte raz ukázať. Stane sa tak dokonca v jeho vlasti a otázkou ostáva, proti komu sa pokúsi o otvorenie štvrtej desiatky svojich víťazstiev. Otvorene navyše avizuje, že to bude generálka na veľké stretnutie s Anthonym Joshuom, čo bude zároveň boj o honor najlepšieho britského pästiara. Pre jej uskutočnenie však musia obaja zvládnuť svoju obhajobu.

Promotéri majú zoznam piatich mien, z ktorých vyberú súpera pre Furyho. Nie všetky sa však novinárom podarilo vypátrať. Elita ťažkej váhy totiž nejaké to vystúpenie na najbližšie mesiace už naplánované má a zohnať medzi nimi súpera na poslednú chvíľu, je náročnou úlohou. Hľadí sa tak aj na širšiu špičku, najmä na trojicu Oscar Rivas, Agit Kabayel a Efe Ajagba. Kolumbijčan našiel počas leta v Dillianovi Whyteovi svojho prvého kariérneho premožiteľa a prišiel tak o 26-zápasovú sériu bez prehry. Zvyšní dvaja borci sú stále nezdolaní, no vo výrazne nižšom počte zápasov ako "Gypsy King". Nemec Kabayel má bilanciu 20-0, Nigérijčan Ajagba 14-0.

Nech to už bude ktokoľvek zo spomenutých, len ťažko bude zápasu venovaná taká pozornosť, akú by pútal event "Fuyr - Wilder III.". Lenže titulový zápas sa veľmi dlho odkladal a Američan stratil zmluvou ukotvený nárok na ďalšiu titulovú šancu. Tej sa tak dočkajú iní. Oba tábory sa následne začali obviňovať z toho, kto robil počas plánovania väčšie prieťahy a nesie tak vinu za neuskutočnenie akcie.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora