Bojové športy - 04.11.2020 14:24

Tyson má ďalšieho vyzývateľa, hlási sa bývalý bitkár z NHL

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Keď Mike Tyson pracoval na svojom slávnostnom návrate do ringu, padali viaceré zaujímavé mená, ktoré by sa s ním mohli stretnúť. Šlo prevažne o ikony sveta boxu či MMA, no menej nápadne sa pracovalo aj na súperoch z iných oblastí. Napríklad z ľadového hokeja. Americké médiá špekulujú o tom, že duel s Royom Jonesom Jr., ktorý sa uskutoční na konci októbra, nebude pre "železného Mikea" jediným a posledným. Dokonca sa objavili informácie, že jeho ďalším súperom má byť bývalý hokejista Edmontonu, Montrealu či Pittsburghu Georges Laraque. Obávaný pästiar zo začiatku aktuálneho milénia dokonca tvrdí, že dohoda je na tri štvrtiny hotová.

"Veci sa hýbu správnym smerom, a to pomerne rýchlo. Čoskoro budeme môcť prezradiť viac detailov," povedal 43-ročný bývalý hokejista, ktorý koniec kariéry ohlásil v roku 2010. Počas ročníka 2014/15 sa ešte na dva zápasy objavil v nórskej lige, ale následne už skončil definitívne. Stále sú to však aktuálnejšie údaje ako v prípade Tysona, ktorého posledné profesionálne vystúpenie prebehlo v roku 2005. Oproti Laraquovi však má veľkú výhodu. Ku konfrontácii má dôjsť v disciplíne, ktorej sa celý život venuje. Viacerým sa však nechce veriť, že by sa vo svojich 54 rokoch vrátil opäť do zápasového kolotoča a absolvoval viac zápasov.

Nápovedou môže byť výsledok osemkolovej exhibície, ktorá ho čaká najbližšie. Okrem Jonesa sa hovorilo aj o tom, že by sa mohol stretnúť s niektorou bývalou hviezdou austrálskeho rugby, otcom boxera Tysona Furyho alebo ktorousi legendou MMA. Z poslednej kategórie bol horúcim ašpirantom Wanderlei Silva. Laraque je však pästiarom z iného súdka a v minulosti zaujal napríklad tréningom s bývalou MMA superhviezdou Georgesom St-Pierrom, s ktorým trávil čas na žinienkach. Grapplingové techniky pritom vo boxerskom ringu nevyužije.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora