Bojové športy - 21.11.2020 20:39

Dva knokauty v jednom zápase! Nepochopiteľné zlyhanie rozhodcu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Neuveriteľný prešľap MMA rozhodcu a už by nikdy nemal byť do klietky či ringu vpustený. Aj také sú názory ľudí z prostredia zmiešaných bojových umení, ktorí videli zápasy Michaela Douglasa a Jessiana Lucasa. Šlo pritom o amatérsky duel, ktorého dejiskom bola Brazília, no meno arbitra Klébera Lopesa sa spomínalo ešte veľmi dlho. Prvého menovaného bojovníka nechal až dvakrát inkasovať K.O.. Najprv kopom, potom úderom.

Organizácia Copa Thunder de MMA Amador sa po evente v Sao Paule verejne ospravedlnila a prisľúbila, že bude dbať na to, aby sa podobné chyby nediali. Prečo sa MMA v očiach mnohých zmestí do atribútov športu, je práve to, že boj má presne vymedzené hranice, za ktoré rozhodca nesmie dianie pustiť. V tomto prípade mala bitka veľmi krátke trvanie, no v skutočnosti mala skončiť ešte skôr. Už po jedenástich sekundách poslal Lucas na hlavu súpera tvrdý kop, po ktorom šiel Douglas nehybne k zemi. Na jeho pád a evidentnú psychickú neprítomnosť absolútne rozhodca nereagoval. Víťazovi tak neostalo nič iné, ako v boji pokračovať a soka ešte doraziť na zemi.

Bizarností rozhodcu Klébera Lopesa stále nebolo dosť. Namiesto jasného gesta o predčasnom konci zápasu ohlásil zastavenie času, po ktorom od ležiaceho bojovníka očakával, že sa vráti na nohy a súboj bude môcť pokračovať. Ten tak s nevôľou spravil a potácajúc sa vrátil do akcie. To už ale v klietke mysľou nebol prítomný a po jednoduchej kombinácii padol opäť. Až vtedy bol koniec a vyhlásený víťaz. Niektorí stihli napočítať hneď tri knokauty. Po kope a troch úderoch navyše sa dezorientovaný Douglas vystrel na podlahe a inkasoval ďalšie dve rany. Definitívou bolo však až tretie vypnutie.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora