Bojové športy - 29.11.2020 08:51

Tyson bol v exhibícii lepší, rozhodcovia mali iný názor

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Po exhibícii dvoch boxerských veteránov a bývalých šampiónov superťažkej váhy, Mikea Tysona a Roya Jonesa Jr., možno povedať, že viaceré sľuby ostali nenaplnené. Napríklad, diváci nevideli knokaut. Šlo síce o neoficiálny zápas, vypísaný na 8 dvojminutových kôl, no na ich konci mal byť vyhlásený víťaz a držiteľ špeciálneho opasku WBC Frontline Battle Belt. Nestalo sa. Hoci bol Tyson lepší a v LA zasadil súperovi viac úderov, arbitri to videli ako remízové predstavenie.

"Občas som mal pocit, že sa kolo natiahlo minimálne na tri minúty. Som však rád, že som to zvládol a teším sa, ako si to zopakujem. Remíza je dobrá. Chcel som síce vyhrať, ale i tak som spokojný," povedal Tyson bezprostredne po zápase, čím potvrdil, že "Tyson Tour" bude pokračovať a neostane len pri jeho jednom zápase po pätnástich rokoch. Výsledok je pre jeho kariéru veľmi netypický. Z 58 profesionálnych zápasov neremízoval ani raz, hoci dvakrát bol výsledok jeho zápasu anulovaný.

Jones, v porovnaní so súperom, absolvoval ešte o 17 zápasov viac. Aj preňho šlo o prvú remízu a spokojný s ňou bol výrazne menej: "Nikdy som nechcel remizovať. Neprijímam takýto výsledok, pretože som chcel vyhrať. Mikea všetci milujú a ja taktiež. Keď vás však udrie, cítite to a stojí to za to," povedal v rozhovore.

Teraz sa čaká na pokračovanie Tysonovho príbehu. Miestami síce bolo cítiť, že ide o 54-ročného bojovníka, avšak zároveň pripomenul tvrdosť svojich pästí, ktorými až 44 kariérnych duelov vyriešil pred limitom. Poklonu mu v štúdiách rôznych vysielateľov a ako spolukomentátori viacerých televízií zložili David Haye, Lennox Lewis či George Foreman. "Železný Mike" si teraz vzal trochu času na vydýchnutie a potom hodlá predstaviť ďalší zápas. Ako už skôr naznačil, ľudia majú byť šokovaní z toho, aké mená zlanáril.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora