Bojové športy - 30.11.2020 20:17

Bizarný MMA zápas: Ruska zmlátila o 176 kíl ťažšieho chlapa

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Zmiešané bojové umenia majú široké možnosti, ako zaujať a niektoré smery sú zatiaľ totálne neprebádané, hoci ich zrejme ani nik spoznávať nechcel. Ruská organizácia s príznačným názvom "Naša vec" proti sebe postavila ženskú bojovníčku a muža. Aby toho nebolo málo, tí mali diametrálne odlišné váhy a ich meranie síl pôsobilo ako tragikomická paródia na MMA. Tak vyzerajú aj reakcie osobností tohto športu, ktorí hovoria o hanebnom čine, odpornej myšlienke alebo podradnosti.

Darina Madzjuková, ktorá sa tomuto športu aktívne venuje a má za sebou štyri zápasy v bantamovej váhe, dostala proti sebe youtubera Grigorija Čisťakova. Ten má populárny kanál so 117 tisíc odberateľmi. Pozornosť na ňom venuje aj bojovým športom a rozhodol sa sám bojovať. Ťažko však chápať, prečo prijal zápas so ženou, vážiacou 63 kilogramov, pričom jeho vlastná hmotnosť ďaleko presahuje dvestokilovú hranicu. V úvode duelu sa snažil svoju hmotnostnú výhodu využiť a Madzjukovú zmačkol pri pletive. Tá sa však rýchlo vymanila a v boxe mala výrazne navrch. Duel ukončila sériou úderov do ležiaceho súpera, ktorý sa pod nimi nedokázal zodvihnúť.

Hoci to je pre ruskú bojovníčku zaujímavé promo, žiadne pochopenie nemal uznávaný MMA rozhodca Marc Goddard. "S týmto máme do činenia v roku 2020! Presne proti tomuto bojujeme - neustále sa objavujúce paralely a negatívne konotácie s našim športom. Pri hejterov a outsiderov, toto je MMA. Hanebné, choré, podradné!" napísal k zápasu. Youtuber teraz sľubuje, že si svoje renomé napraví a tento šport bude chápať serióznejšie. Sľúbil, že začne vo väčšom trénovať a naplánuje ďalší zápas.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora