Bojové športy - 22.12.2020 20:04

Vypnutý mimo ringu! Canelov sparring partner predviedol brutálne K.O.

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Mexický boxer Julian Fernández nebude mať na koniec kalendárneho roka 2020 najlepšie spomienky. Veď v predposlednú decembrovú sobotu zviedol súboj s Frankom Sánchezom, po ktorom si určite veľa nepamätá. Duel skončil technickým knokautom v siedmom kole, a to vo veľkom štýle. 28-ročný Kubánec natiahol svoju neporaziteľnosť na sedemnásť zápasov, z toho trinásťkrát šlo o predčasné ukončenie. Inak tomu nebolo ani v športovej hale Alamodome v San Antoniu, ktorá je okrem iného domovom basketbalových Spurs. Fernándeza trafil likvidačnou pravou zadnou, ktorou našiel "vypínač" na jeho hlave.

Sánchez pred stretnutím ukázal videá, na ktorých trénoval so Saúlom Álvarezom a ostré tréningy s jedným z najlepších boxerov súčasnosti padli veľmi vhod. Súper po zásahu cez laná vypadol z ringu a s vyvrátenými očami sa zložil tesne vedľa neho. Škodoradosť na seba nenechala dlho čakať. Zdolaný pästiar totiž patrí medzi vyhlásených "trashtalkerov" ťažkej váhy a niekoľko ostrých slov posielal aj na adresu svojho najčerstvejšieho premožiteľa. S jeho kariérou to pritom vôbec nevyzerá ružovo. Svojich prvých desať profesionálnych zápasov vyhral a z prvých pätnástich mal na konte jedinú prehru. V septembri 2019 ho však v Montreale knokautoval Rus Arslanbek Machmudov a o pätnásť mesiacov neskôr sa zopakovalo niečo podobné, ešte brutálnejšie.

Oveľa sľubnejšie to vyzerá s Frankom Sánchezom, ktorý doteraz bojoval výlučne na americkej pôde. Presvedčivý výkon v hlavnom predzápase eventu v San Antoniu ho určite dostane ešte viac do povedomia. Šlo pritom o akciu sledovanú. V hlavnom zápase sa totiž predviedol spomínaný Mexičan Saúl "Canelo" Alvárez, ktorý zaznamenal svoje 54. kariérne víťazstvo. To sa zrodilo na body proti ambicióznemu Britovi Callumovi Smithovi. Liverpoolskemu rodákovi pritom anglické médiá verili, že by mohol vyhrať a prepísať históriu tohto športu. Sánchez sa v rebríčku ťažkej váhy posunul do prvej tridsiatky, kde už susedí so zaujímavými menami. Za všetky možno spomenúť britského šampióna Daniela Duboisa, Francúza Carlosa Takama, najaktuálnejšieho Wilderovho súpera Dominica Breazeala alebo Davida Pricea, ktorý v nedávnej minulosti čelil Chisorovi či Povetkinovi.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora