Bojové športy - 23.12.2020 19:03

Diváci ostali v rozpakoch. Wrestler nechal zdolaného súpera uhorieť

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Ako väčšina športových odvetví, aj wrestling je v týchto dňoch odkázaný na prázdne tribúny a predaj vysielacích práv televíziám či cez vlastné platobné brány. Nebojovať však nie je riešením a na predposlednú nedeľu v tomto kalendárnom roku si organizácia WWE pripravila pre svojich fanúšikov event na Floride, ktorého vysielanie zabezpečila televízna stanica TLC. Názov športovo-divadelných predstavení je preto už nejaký času prispôsobený na "Tables Ladders Chairs", v preklade "stoly, rebríky, stoličky", ktorý prvými písmenami odkazuje na amerického vysielateľa.

V hlavnom zápase večera sa stretol populárny štyridsiatnik Randy Orton s Brayom Wyattom, ktorý vystupuje pod wrestlingovým menom "The Fiend" (v preklade diabol). Orton svojho súpera zdolal naozaj pekelným spôsobom, keď ho na konci súboja podpálil. "Inferno" je v tomto športe definované ako typ zápasu, ktorý prebieha v plameňmi obklopenom ringu a prehrá ten, kto zhorí. K podpáleniu zväčša dochádza mimo povrazov, aby mohli reagovať pripravení zdravotníci a hasiči. Vzhľadom na celkovú rizikovosť a nebezpečenstvo pre divákov je v severoamerickom prostredí veľmi raritnou záležitosťou. Wyatt v boji pokračoval aj v čase, keď horel, Orton ho knokautoval a šou ukončil hodenou zápalkou na súpera.

Týmto momentom duel skončil, víťaz odkráčal z ringu a nasledovala záverečná grafika s titulkami. Pri pohľade na nehybného Wyatta sa musel divákom televízor vypínať s veľmi zvláštnymi pocitmi a WWE bola okamžite zasypaná otázkami o tom, či je zdolaný fighter v poriadku. Prevláda však pozitívna odozva. Súčasný wrestling musí byť oveľa ďalej ako sú naznačené údery, kopy či hádzanie súperov o klince. Producenti si touto bodkou za rokom 2020, podľa mnohých, zaslúžia zvýšenie platu a ukázali dávno nevidenú dávku kreativity. Niektorí špekulujú, že Wyatta v rozhodujúcej scéne nahradil kaskadér, no i tak to zo strany WWE môže znamenať jeho popravu a teda koniec spolupráce. Je tu však druhá a pravdepodobnejšia možnosť. V roku 2021 môže "vstať z mŕtvych" a bojovať výlučne pod svojou identitou "The Fiend".

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora