Bojové športy - 28.12.2020 17:12

Má päste z betónu? Šestnásť víťazstiev, vždy K.O. v prvom kole

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Svet boxu našiel ďalšiu mladú senzáciu a hoci sa Edgarovi Luisovi Berlangovi doteraz v superstrednej váhe venovala nespravodlivo malá pozornosť, prepracovať sa stihol tesne pod elitnú dvadsiatku svojej váhovej divízie, podľa rôznych renkingov. Jeho aktuálna bilancia je 16-0 a všetky svoje doterajšie zápasy navyše dokázal ukončiť knokautom v prvom kole. Neskutočná bilancia, ktorá v skeptikoch vyvoláva podozrenie, bola naposledy zveľadená pred dvomi týždňami, kedy s ním Američan Ulises Sierra vydržal bojovať len 160 sekúnd. 23-ročný Newyorčan tvrdí, že tvrdosti svojich pästí si je vedomý odmalička a potreboval len popracovať na načasovaní svojho zabijackého inštinktu.

Len sedem z doterajších duelov bolo vypísaných na osem kôl, čo je stále o štyri menej ako absolvujú hviezdy formátu Benavídeza či Saundersa. Preto je uponáhľané talentovaného mladíka porovnávať s najväčšími menami boxerskej scény, avšak má k tomu nakročené. "Vyrástol som a zmenil som nastavenie svojej mysle. Teraz som monštrom a vrahom, ktorý prešiel z amatérskej scény medzi profesionálov. Je to vec, ktorú v sebe máte alebo nemáte. Nedá sa s tým nič robiť," hlási sebavedome pre britský The Sun, keďže žiaden z jeho doterajších duelov v profiringu netrval dlhšie ako 2 minúty a 45 sekúnd.

Američan zároveň vie, že posun hierarchiou nahor bude podmienený zvládaním dlhších a taktickejších súbojov, na čom momentálne intenzívne pracuje: "Už som dokázal, akú mám silu a že som schopný vypínať súperov v prvom kole. Cítim, že teraz je čas zavrieť všetkým ústa a ukázať aj svoje boxerské technické kvality," V minulosti už upútal pozornosť Floyda Mayweathera, no väčšiu spoluprácu zatiaľ nenadviazali. Berlanga hovorí o vlastnom poznávacom znaku, ktorý si vybudoval, začína ním byť známy a môže byť lákadlom pre niektorý pay-per-view turnaj. "Ak chcete ako fighter zarábať veľké peniaze, potrebujete charizmu a predajnosť," uzavrel pre britský denník.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora